Boli

#birou #stretching #durere de spate #coloana vertebrala

Pozitiile inconfortabile indelungate, un risc pentru sanatate

Ai un stil de viata sedentar si cel mai probabil petreci mai bine de 6 ore pe zi intr-un scaun , in fata unui computer, dupa care ghemuit intr-un fotoliu la televizor? Ei bine,  risti sa te confrunti cu probleme ale coloanei vertebrale, a gatulului, a muschilor, dar si  cu altele care tin de sanatatea generala. 


Studiile arata ca oamenii petrec  mult mai mult timp pe scaun decat inainte si ca in general, 6 din 10 persoane sunt sedentare.


De ce conteaza cum stai?


Corpul este proiectat pentru a se afla mai mult in miscare decat intr-o pozitie statica si incomoda, iar coloana vertebrala   ajuta la raspandirea greutatii in mod perfect in tot  corpul. Astfel, daca stai prea mult timp intr-o pozitie incomoda, coloana vertebrala se va resimti si astfel se va face vinovata de dureri de cap, intarirea musculaturii si disconfort general.


Cine este in pericol?


Durerile de spate pot sa apara atat la femei cat si la barbati, indiferent de varsta. Orice persoana care  lucreaza la birou si sta pe scaun mai mult de 6 ore pe zi si nici nu face sport cel putin o data pe saptamana este supusa riscului de a se confrunta cu probleme ale coloanei.


Este evident ca nu poti renunta la un loc de munca si nici nu te poti reprofila catre un alt job, insa exista totusi cateva modalitati prin care poti preveni sedentarismul.


Ce este de facut?


In primul rand, evita sa stai intr-o singura pozitie mai mult de jumatate de ora, iar la cel mult 45 de minute ridica-te de pe scaun si plimba-te putin.  De asemenea, exercitiile de stretching pe care le poti face si la birou iti vor da o stare foarte buna mai ales daca le faci cel putin o data pe zi.
 


Care este cea mai buna pozitie pe care o poti avea la birou

 

  • Ambele picioare se tin pe pamant
  • Partea din spate a genunchilor trebuie sa fie la cel mult 5 centimetri distanta de scaun
  • Spatele trebuie sa fie lipit de spatar
  • Nu sta aplecat peste birou, astfel incat sa vezi mai bine la monitor – in cel mai rau caz, daca nu ai ochelari, este bine sa apropii monitorul si nu sa te apropii tu.
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare