Boli

#gravida #sanatate #medic #balonare # boli bizare #boli ciudate

Povestea incredibila a femeii care pare insarcinata dupa fiecare masa

O tanara din Marea Britanie, Kerri Dowdswell, in varsta de 23 de ani, sufera de o afectiune extrem de misterioasa, care se manifesta prin umflarea stomacului dupa fiecare masa. Tinerei i se baloneaza atat de mult burta incat pare ca este insarcinata in ultimele luni.

Medicii, stupefiati de aceasta boala

Medicii britanici au marturisit ca nu s-au mai intalnit niciodata cu un astfel de caz si recunosc ca aceasta afectiune este o enigma pentru ei si ca de 10 ani incearca sa gaseasca un tratament pentru Kerri. Balonarea stomacului lui Kerri apare la doar cateva minute dupa ce a mancat si dispare la cateva ore, insa fenomenul nu apare intotdeauna. "Uneori mi se umfla burta instantaneu, iar uneori ma balonez atat de tare dupa cateva ore. Este un lucru pe care nu il pot controla in niciun fel", a povestit Kerri Dowdswell.


Poarta haine de gravida

Kerri Dowdswell a incercat sa tina regim alimentar si a mancat chiar si cate un singur produs pe zi pentru a-si da seama daca nu cumva sufera de o alergie alimentara. Efectele au fost aceleasi de fiecare data, iar tanara si-a dat seama ca nu are nicio sansa sa afle prea curand care este cauza acestei boli atat de ciudate.

S-a consolat cu ideea, iar acum poarta haine de gravida, de teama ca hainele sa nu plesneasca pe ea in cele mai neasptate momente. "Sunt o fire activa si fac sport regulat, dar cu toate acestea burta mi se umfla atat de tare incat mai are putin si explodeaza. Atunci cand iau masa in oras ma imbrac cu haine largi si sunt foarte atenta la ceea ce mananc. Am inceput sa imi cumpar imbracaminte pentru gravide, deoarece sunt singurele haine in care ma simt confortabil. Mi s-a intamplat de multe ori sa fiu intrebata cand voi naste, iar atunci eu le explic ca este de fapt friptura pe care am servit-o", a marturisit tanara.

Boala a debutat de la varsta frageda

Keeri a sesizat primele simptome ale acestei boli inca de la varsta pubertatii, iar acestea s-au agravat odata cu inaintarea in varsta. La inceput, medicii au crezut ca tanara are o reactie alergica la gluten, de aceea au exlus din dieta sa toate alimentele care contineau aceasta substanta, insa starea tinerei nu s-a ameliorat in niciun fel.

La scurt timp, Kerri a fost suspectata ca sufera de sindromul colonului iritabil, insa analizele au aratat ca nu aceasta afectiune este responsabila de balonarea excesiva de care sufera.

Medicii, neputinciosi in fata acestei boli bizare

Medicii au incercat si alte tratamente pentru tanara englezoiaca, insa nimic nu a functionat. Ea a recurs chiar si la o dieta vegetariana, dar chiar si asa stomacul sau se umfla incontinuu. Pana astazi, nimeni nu reusit sa afle cauza acestei boli atat de bizare.

"Timp de un an de zile a fost vegetariana. Am renuntat la tot ce inseamna carne, lactate si fara alimente care erau facute din cereale, dar cu toate acestea stomacul meu se marea de fiecare data. Medicii sunt la fel de nedumeriti ca si mine si nu pot spune cu exactitate care este cauza care imi provoaca aceasta balonare exagerata", a explicat Kerri.

Sursa foto: unnatural.ru
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare