Boli

#Cystone #pietre la rinichi #tract urinar #himalaya #Himalaya Herbal Healthcare Romania #Himalaya Drug Company

Pietrele la rinichi: 3 intrebari, raspunsurile si o solutie naturala pentru sanatatea tractului urinar

In lumea medicala litiaza renala, calculii renali sau nefrolitiaza - toate echivaland, in termeni populari, cu "pietrele la rinichi" - reprezinta un fenomen complex, cercetat in sute de studii de specialitate. Insa dincolo de aceasta lume greu de descifrat se afla intrebarile si temerile pacientilor, ce pot fi reduse, de cele mai multe ori, la aceste 3 aspecte:

1. Si eu pot face pietre la rinichi?

Calculii renali sau, in termeni populari, “pietrele la rinichi” reprezinta acumulari sau bucatele de minerale care se formeaza la nivelul rinichilor si sunt apoi eliminate prin tractul urinar. In cele mai multe cazuri acestea sunt alcatuite din fosfat sau oxalat de calciu, din struvit (sau magneziu cristalizat), din acid uric sau, foarte rar, din cistina, ca urmare a unei tulburari de cauze ereditare in eliminarea acesteia. Toate aceste substante exista in mod natural in organismul nostru si e nevoie de doar mici dezechilibre pentru ca ele sa inceapa sa se lipeasca si sa creeze aceste mici formatiuni. Desi exista anumiti factori de risc, nu e neaparat obligatoriu sa locuiesti intr-o zona cu apa potabila dura (sau calcaroasa), sa fii deshidratat/a sau sa suferi de anumite afectiuni pentru a face pietre la rinichi. In peste doua treimi din cazuri litiaza renala apare din cauze necunoscute.

2. Pot preveni (re)aparitia calculilor renali?

E incert daca masurile de preventie ce tin de dieta sau de stilul de viata pot fi suficiente pentru a impiedica pe deplin aparitia sau reaparitia calculilor renali. Exista, insa, cu siguranta masuri pe care le poti lua pentru a-ti proteja tractul urinar si pentru a incetini dezvoltarea calculilor:

  • Consuma minim 2 litri de apa pe zi si chiar mai mult in zilele foarte calduroase;
  • Redu consumul de sare;
  • Limiteaza consumul de proteine animale;
  • Consuma cu moderatie alimente bogate in oxalati (spanac, rosii, cafea, s.a.);
  • Sporeste aportul zilnic de calciu doar la recomandarea medicului si opteaza pentru surse naturale de calciu in locul suplimentelor alimentare.

3. Ce masuri de tratament exista?

In cele mai multe cazuri pietrele la rinichi au dimensiuni suficient de mici pentru a putea fi eliminate pe cale naturala, prin urina. In acest caz medicul va recomanda pacientului sa consume multe lichide pentru a stimula eliminarea calculilor. In cazul in care calculii au dimensiuni mai mari, insa, medicul poate recomanda un tratament medicamentos si/sau anumite metode de tratament pentru fragmentarea calculilor – precum terapia cu unde de soc, de exemplu, sau, in cazuri foarte rare, indepartarea lor printr-o interventie chirurgicala. Din pacate, insa, cele mai multe tratamente medicamentoase conventionale vin cu efecte adverse greu de suportat de catre pacienti - iritatii gastrice, diaree, stari de greata si de voma, ameteli sau stari de lesin cauzate de dezechilibre minerale in organism.

Fitoterapia, o solutie naturala pentru sanatatea tractului urinar

Desi medicina conventionala a facut progrese majore in ultimele decenii, fitoterapia ramane una dintre cele mai bune alternative pentru protejarea sanatatii tractului urinar.

Se estimeaza ca in aproximativ 50% din cazuri litiaza renala va reveni in decurs de 10 ani de la ultimul „incident”. Iar litiaza renala este doar una dintre afectiunile ce pot aparea la nivelul tractului urinar. Daca esti femeie, ai aproximativ 50% sanse sa suferi de o infectie urinara candva, pe parcursul vietii. Anatomia corpului femeii face ca infectiile urinare sa se instaleze usor, uneori cu reaparitii foarte frecvente. La barbati sansele sunt considerabil mai mici, insa cresc dupa varsta de 50 de ani.

In aceste conditii, e nevoie de metode de preventie si de tratament cat mai putin invazive si fara efecte secundare, compatibile pentru utilizarea frecventa si/sau pe termen lung.

Unul dintre produsele de referinta in fitoterapia directionata catre sanatatea tractului urinar este Cystone, produs lansat de Himalaya in 1943 si ce se bucura in prezent de increderea medicilor din intreaga lume. Datorita formulei din plante si a actiunii complexe, Cystone este recomandat atat in tratamentul litiazei urinare, cat si al infectiilor tractului urinar. Plantele din compozitia sa actioneaza benefic in toate etapele formarii calculilor urinari.

Pietrele de dimensiuni mai mari sunt dizolvate, iar cele mici sunt eliminate prin urina, prin mecanismul diuretic. Datorita actiunii antibacteriene, antiinflamatoare si antispastice a ingredientelor active, Cystone actioneaza benefic si in infectiile urinare acute sau cronice, amelioreaza rapid simptomele (durere, urinare frecventa, jena la urinat) si previne recidivele.

Plantele reprezentative din compozitia produsului Cystone sunt:

  • Didymocarpus pedicellata (Pashanbheda) – denumita „cel care sfarma pietre”, aceasta planta are rolul de a dezintegra si elimina calculii – are efect mucolitic si antilitiazic;
  • Rubia cordifolia (Manjishtha) - are efect antibacterian, antioxidant si antiinflamator;
  • Saxifraga ligulata (Asmabhedaka) - are proprietati diuretice, corecteaza dezechilibrul cristaloizi–coloizi, contribuie la dizolvarea calculilor si previne recidivele;
  • Achyranthes aspera (Apamarga) - are proprietatii diuretice si astringente.

Cystone nu are efecte adverse in utilizarea de lunga durata si nu interactioneaza cu alte medicamente, daca se administreaza conform recomandarilor. Este recomandat inclusiv gravidelor (incepand cu trimestrul 2 de sarcina) si copiilor de peste 6 ani.

Despre gama de suplimente alimentare Himalaya

Toate produsele Himalaya sunt supuse cercetarii timp de mai multi ani si fiecare planta medicinala utilizata este studiata si testata individual pentru eficacitate. Produsele fabricate de compania Himalaya Wellness reprezinta combinatii complexe de plante ce actioneaza sinergic pentru combaterea diverselor afectiuni, plante care sustin absorbtia substantelor active si plante care combat potentialele efecte negative, pentru formule mai rapide si mai sigure. Departamentul de Cercetare si Dezvoltare al companiei Himalaya este alcatuit din peste 200 de specialisti – medici, biochimisti, farmacisti, iar gama farmaceutica Himalaya este recunoscuta si recomandata in prezent de peste 300.000 de doctori si de specialisti din 90 de tari din intreaga lume.

Cystone este distribuit de compania Prisum International Trading, ce detine dreptul de distribuitor pe piata romaneasca a produselor fabricate de Himalaya Drug Company – India – suplimente alimentare si produse cosmetice (adulti si copii). Gama de produse Himalaya este acum disponibila in farmacii, plafare, magazine de profil, dar si pe magazinul online al Prisum International www.hboutique.ro.

Detalii sunt disponibile si pe www.facebook.com/HimalayaHerbalHealthcareRomania.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare