Boli

#sport #varice

Picioare frumoase, chiar si toamna! 6 metode de prevenire a aparitiei varicelor

Pe langa faptul ca pot duce la aparitia unor complicatii severe de sanatate, varicele care-si pot "croi" drum pe picioarele tale sunt si inestetice. Venele proeminente in nuante vinetii te impiedica sa iti pui in valoare frumusetea picioarelor. Cum cel mai bun tratament ramane intotdeauna preventia, este bine sa ai in vedere cele mai simple, la indemana si eficiente metode de a preveni varicele!

1. Evita sa stai mult pe scaun!

Statul indelungat pe scaun reprezinta unul dintre cei mai importanti factori de risc pentru aparitia varicelor. Aceasta pozitie determina nu doar problemele de postura si durerile de spate, ci si formarea cheagurilor de sange la nivelul picioarelor, din cauza carora apar dilatatiile subcutanate. Schimba-ti frecvent pozitia in scaun si ridica-te cat poti de des!

2. Nu sta picior peste picior!

Daca tot esti nevoita sa stai pe scaun ore in sir, la serviciu sau acasa, macar evita sa stai picior peste picior. Este adevarat ca este o pozitie mai confortabila, insa este daunatoare sanatatii si frumusetii picioarelor. Blocheaza circulatia sangelui si determina aparitia cheagurilor, care in final, ajung sa se transforme in varice.

3. Fa cat mai mult sport!

Sportul este un inamic puternic al varicelor si un aliat de nadejde al frumusetii si supletii picioarelor. Creste nivelul zilnic de activitate fizica, mai ales in cazul in care esti o persoana sedentara, care sta multe ore pe scaun, la birou.

4. Poarta tocuri inalte cu moderatie!

Tocurile inalte sunt elegante si feminine, dar pot deveni periculoase atunci cand se abuzeaza de ele. Specialistii recomanda purtarea cu moderatie a tocurilor si alternarea frecventa a incaltarilor inalte cu cele joase, pentru a pastra, pe termen lung, frumusetea si sanatatea picioarelor tale.

5. Renunta la anticonceptionale!

Anticonceptionalele sunt un alt factor de risc pentru aparitia varicelor, de aceea, este important sa vorbesti intotdeauna cu un medic inainte de a incepe sa le iei si sa iti monitorizezi cu atentie sanatatea, dupa adoptarea acestei masuri contraceptive.

6. Ai grija la greutate!

Obezitatea si supraponderalitatea sunt considerate poveri grele pentru sanatatea si frumusetea picioarelor tale. Cu cat ai mai multe kilograme peste medie, cu atat pui mai multa presiune pe membrele inferioare, crescand riscul aparitiei cheagurilor si, ulterior, a varicelor.

Sursa foto: womenshealthmag.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului