Boli

#toaleta #toaleta publica #sanatate

Pericolele din toaletele publice

Toaletele publice pot fi uneori adevarate focare de infectie, chiar daca in aparenta este mentinuta curatenia. Concret, de pe capacul toaletei poti contacta diverse boli, poti lua bacterii si chiar paduchi pubieni. Pentru a te mentine la distanta de astfel de probleme, este recomandat sa iti iei cateva masuri de precautie.


Nu te aseza pe colac


Daca este nevoie sa mergi urgent la toaleta si singura din apropiere este una publica, incearca sa nu te asezi direct pe colacul vasului. Cel mai bine ar fi sa nu te asezi deloc pe colac insa daca nu poti sta intr-o astfel de pozitie, este indicat sa pui pe colac cateva straturi de hartie igienica , astfel incat sa nu existe contact direct intre pielea ta si acesta. In cazul in care totusi hartia igienica s-a terminat, straduieste-te sa nu te asezi pe colac.


Desi sansele de a lua vreo boala de pe capacul toaletei sunt reduse, cel mai bine este sa fii precaut si sa previi orice problema.


Coboara capacul cand tragi apa


Inainte de a trage apa din vasul de toaleta, pune capacul pentru a evita ca stropii din vas sa ajunga pe tine. Foarte multi oameni nu stiu ca atunci cand se trage apa in toaleta, sar foarte multi stropi, pe o suprafata de aproximativ un metru. Apa din toaleta, desi poate parea curata, contine milioane de bacterii.


Ai grija la apa de pe jos


Incearca sa te feresti de locurile in care exista apa pe jos pentru a evita alunecarea. Este destul de periculos sa atingi podeaua cu mainile, mai ales daca ai vreo rana deschisa sau te zgarii atuncii cand cazi . Pe gresie se gasesc o multime de bacterii din vasele de toaleta (din cauza stropilor care sar atunci cand tragi apa), iar daca acestia intra in contact cu vreo rana, te poti imbolnavi de diverse boli grave. De asemenea, daca ai incaltari subtiri de vara evita sa intri intr-o toaleta in care te poti uda pe picioare.


Spala-te pe maini


Inainte de utilizarea toaletei, spala-ti bine mainile cu apa si sapun si incearca sa nu atingi foarte multe obiecte din toaleta publica . De asemenea, sapuneste-ti mainile si dupa utilizarea toaletei, iar daca robinetul nu are senzori, incearca sa il inchizi cu ajutorul unui servetel. Chiar si pe robinet exista foarte multi microbi, pe care ii poti contracta in momentul in care vrei sa inchizi apa. Ulterior, in ideea ca te-ai spalat pe maini, vei duce fara probleme mana la gura, nas sau ochi, fara sa realizezi totusi ca ai atins un obiect plin de microbi.


Fereste-te de uscator


Uscatoarele de maini aflate in baile publice contin si ele foarte multe bacterii care se dezvolta rapid din cauza spatiului cald, umed si intunecos. De asemenea, filtrele care nu sunt schimbate sau  curatate periodic au si ele o mare parte de vina pentru sporirea microbilor. Cel mai bine ar fi sa folosesti prosoape de hartie de unica folosinta sau sa lasi apa de pe maini sa se usuce in mod natural.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare