Boli

#tigara #pastila #marijuana #analgezic

Pastilele de marijuana calmeaza durerile mai bine decat tigara

Marijuana este considerat a fi unul dintre cele mai comune droguri in randul tinerilor, avand efecte recreationale, insa acest drog este folosit si pe post de medicament. Potrivit unui studiu recent, marijuana comprimata intr-o pastila poate ameliora mai bine durerea decat sub forma de tigara si, in plus, are si mai putine efecte secundare.

Efectele consumului de marijuana asupra sanatatii

Marijuana este utilizata frecvent pentru calmarea durerilor pacientilor care sufera de cancer, scleroza multipla, dar si alte afectiuni care provoaca dureri crunte.

Studiul, realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea Columbia pe un esantion de 30 de barbati si femei, a aratat ca marijuana are efecte terapeutice in calmarea durerilor. Marijuana contine THC (tetrahidrocanabinol), una dintre principalele substante psihoactive cu efect puternic asupra sistemului nervos.

Dintre cele 30 de persoane incluse in studiu, unele au fumat marijuana, altele au luat o pilula care contine THC numita Dronabinol, iar altora le-a fost dat un medicament de tip placebo.

Participantii la studiu au fost rugati sa-si puna mainile in apa rece ca gheata, dupa care au fost contorizati pana in momentul in care au simtit durerea si cat timp au reusit sa isi tina mainile in apa inghetata.

Rezultatele au aratat faptul ca fumatorii si cei care au luat pilula au facut fata durerii pentru o perioada mai lunga de timp, insa cei care au luat Dronabinol au suportat durerea mai mult decat cei care au fumat marijuana.

Daca in cazul fumatorilor, sensibilitatea la durere a inceput sa creasca dupa doua ore si jumatate, cei care au luat pilula au rezistat peste patru ore.

Dezavantajul pilulei este ca isi face efectul mai tarziu decat tigara. Abia dupa o ora s-a simtit o ameliorare a durerii, spre deosebire de tigara, a carei efect s-a simtit dupa 15 minute.

Marijuana, legala in unele state din SUA

Marijuana medicinala este legala in 18 state din SUA si, potrivit unui sondaj recent, mare parte dintre americani sunt de parere ca ar trebui legalizat consumul.

Tot in cadrul sondajului, aproape jumatate dintre americani au recunoscut ca au incercat marijuana la un moment dat in timpul vietii.

Noile cercetari sugereaza ca o pastila de marijuana poate avea efecte analgezice pentru o perioada mai lunga de timp si astfel sunt evitate si problemele de sanatate care ar putea aparea in cazul consumului de tigari de marijuana.

Insa, potrivit specialistilor, mai este nevoie si de alte cercetari pentru a confirma rezultatele obtinute in urma acestui studiu, intrucat acesta a fost realizat cu ajutorul persoanelor sanatoase, astfel ca nu se stie daca efectul pilulei ar fi acelasi in cazul celor care sufera de dureri cronice.

Beneficiile consumului de marijuana

Pana in acest moment, cercetarile au aratat ca marijuana poate trata Alzheimer, scleroza, diabetul, hepatita C, hipertensiunea, artrita reumatica, osteoporoza, bolile gastrointestinale, precum si sindromul Tourette.

Consumul de marijuana te face sa te simti bine, intrucat THC-ul face creierul sa secrete dopamina - substanta care te face sa fii fericit. Desigur ca utilizarea ei in exces vine cu efecte secundare periculoase, precum dependenta si evolutia degenerativa a celulelor creierului.

Sursa foto: tokeofthetown.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului