Boli

#tratament hemoroizi #cauze hemoroizi #hemoroizi #diagnostic hemoroizi

Particularitatile hemoroizilor externi

Hemoroizii sunt impartiti de cele mai multe ori atat in literatura de specialitate, cat si de medicii nostri proctologi, in 2 mari categorii: hemoroizi interni si hemoroizi externi. Daca hemoroizii interni sunt vene inflamate din interiorul colonului, hemoroizii externi pot aparea atunci cand exista o presiune crescuta pe venele hemoroidale externe. Cand aceste vene din jurul anusului se umfla si se inflameaza, apar simptome cum ar fi pruritul anal, sangerari, si durere.


Factori

Exista mai multi factori care pot creste riscul de a dezvolta hemoroizi externi: sarcina, obezitatea, si ciroza sunt doar conditii suplimentare care favorizeaza degradarea venelor hemoroidale externe. Aceasta afectiune este de asemenea o consecinta a fumatului, alcolului, stilului de viata rapid precum si a lipsei unei activitati fizice regulate, consumului scazut de fibre si obiceiurilor alimentare nesanatoase. Ereditatea si imbatranirea sunt de asemenea considerate a fi “cauze” pentru aparitia acestei boli.


Diagnostic

Hemoroizii externi pot fi reperati prin prezenta venelor umflate care creeaza noduli moi de-a lungul deschiderii anale. Hemoroizii externi apar la suprafata si dezvolta cheaguri de sange care se pot intarii si care provoca dureri severe, deoarece tesuturile din aceasta zona sunt flancate de terminatii nervoase. Dintre cele doua tipuri de hemoroizi, hemoroizii externi sunt cei mai frecventi si de asemenea si cei mai durerosi (in interiorul colonului exista mai putine terminatii nervoase decat in zona anala externa). Alte simptome pot fi sangerarile si pruritul.


Cauze

Cauza majora a hemoroizilor externi este intinderea si incordarea muschilor anali in timpul scaunului. La multimea de cauze pur fizice se adauga si greutatea survenita din conditia de obezitate, din problemele de crestere in greutate sau sarcina. Practic, in functie de caracteristicile bio-fizice, unele corpuri umane nu sunt concepute sa reziste la presiunile si greutatile la care sunt expuse, si cedeaza, in cazul bolii hemoroidale, in zona inferioara a intestinului gros. Indiferent de cauze, tratamentele prescrise pentru hemoroizii externi raman aceleasi.


Optiunile de tratament

Optiunile de tratament pot include schimbari in dieta si stil de viata, tratamente alternative precum si operatii chirurgicale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului