Boli

#otet #otet de mere #colesterol #diabet

Otetul de mere creste colesterolul bun

Daca in urma analizelor de  sange ai descoperit faptul ca nivelul colesterolului este foarte ridicat, este recomandat sa incepi sa iei masuri. Colesterolul ridicat se depune pe vasele de sange, ingusteaza arterele si  duce la aparitia bolilor de inima. Totodata, un nivel prea mare al colesterolului poate duce in timp la dementa , ateroscleroza si accidente vasculare cerebrale.


Cum se poate tine colesterolul sub control


In mod normal, colesterolul poate fi tinut sub control cu ajutorul tratamentelor medicamentoase, insa de foarte multe ori, acestea au efecte adverse care intra in conflict cu alte afectiuni ale pacientului.


Cea mai buna solutie, dar si cea mai dificila pentru pofticiosi, este regimul alimentar. Asta inseamna ca pacientul trebuie sa opteze doar pentru alimente sanatoase , lipsite de grasimi. Asadar, mezelurile carnea grasa, slanina, untura, margarina, untul si cremele  de unt, galbenusurile de ou si prajelile de orice fel trebuie eliminate din alimentatia celor care au colesterolul mare.


Pe de cealalta parte, exista si o lista de alimente care scad colesterolul, iar printre acestea se afla:

  • Cerealele;
  • Soia;
  • Maslinele si uleiul de masline
  • Fructele si legumele
  • Ceapa si usturoiul;
  • Pestele;
  • Vinetele.


Otetul, un dusman al colesterolului rau


Un studiu publicat recent in Daily Mail, a dezvaluit ca o lingura sau doua de otet de mere , consumate in fiecare zi, ar putea creste nivelul colesterolului bun din organism, scazadu-l pe cel rau.  Oamenii de stiinta de la Universitatea Minnesota   au declarat ca o cura de 8 saptamani cu otet de mere, ar putea duce la cresterea colesterolului bun.


Pentru ca otetul are un gust puternic si intepator, unele persoane nu il pot consuma ca atare. Totusi, efectul este acelasi daca otetul este amestecat intr-un pahar cu suc, cu o lingra de miere sau orice alt produs care ii imbunatateste cat de cat gustul si il face sa fie mai usor de consumat.


Alte beneficii ale consumului de otet de mere


Ajuta la slabit


Daca ai probleme cu kilogramele in plus, otetul de mere te va ajuta sa slabesti mai rapid. Un studiu realizat in anul 2005 a scos la iveala faptul ca o bucata de paine inmuiata in putin otet de mere  este mai satiaosa decat aceeasi cantitate de paine simpla.


In plus, consumul de otet duce la arderea grasimilor din organism, iar partea buna este ca el poate fi utilizat si la prepararea anumitor mancaruri (cum ar fi salatele).


Ii ajuta pe diabetici


Un alt studiu efectuat in anul 2007 pe o serie de persoane bolnave de diabet de tip 2, a avut ca rezultatul faptul ca diabeticii care consuma doua linguri de otet de mere dupa fiecare masa,  inregistreaza o scadere cu pana la 6% a zaharului din sange pana dimineata.


Totusi, medicii atentioneaza ca tratamentul pe baza de otet de mere efectuat pe termen lung, poate avea unele riscuri, cum ar f:


Otetul de mere este foarte acid si poate duce la aparitia iritatiilor la nivelul gatului si stomacului. Acest lucru poate fi prevenit daca otetul este diluat cu apa sau alte lichide.


Consumat pe termen lung, otetul poate duce provoca o scadere de potasiu in sange si slabirea oaselor. Persoanele care sufera de osteoporoza trebuie sa ceara sfatul medicului inainte de a incepe un asemenea tratament;


Daca urmezi un tratament medicamentos, este important sa ceri sfatului unui doctor inainte de a incepe in paralel si tratamentul cu otet de mere deoarece acesta poate anula efectul pastilelor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare