Boli

#optica medicala #optica #vedere

Optica medicala - Cum aleg clinica potrivita?

Serviciile de optica medicala au un rol important in prevenirea problemelor de vedere. Faciliteaza, de asemenea, dezvoltarea si imbunatatirea dispozitivelor folosite pentru activitatile de reabilitare vizuala, ceea ce aduce plus valoare medicinei moderne. Printre cele mai raspandite afectiuni cu care se confrunta majoritatea persoanelor se numara miopia, hipermetropia si astigmatismul. Principala cauza a instalarii afectiunilor de vedere este utilizarea excesiva a calculatorului si telefonului. Timpul petrecut in fata ecranelor creeaza numeroase dezechilibre la nivelul sanatatii ochilor si nu numai. Simptomele frecvente care apar in majoritatea cazurilor sunt:
  • Vedere incetosata,
  • Dureri de cap,
  • Senzatie de ochi uscati,
  • Oboseala oculara,
  • Scaderea capacitatii de concentrare.

 

Toate simptomele pot escalada in probleme mult mai grave in cazul in care nu se intervine la timp. Vei avea nevoie de o echipa specializata, cu o vasta experienta in spate. Te intrebi unde poti gasi specialistii capabili sa-ti ofere calitate la standarde inalte? Ei bine, alegerea clinicii de optica medicala potrivite nu-i tocmai o misiune usoara. Insa, exista cativa factori importanti care te vor ajuta sa iei decizia corecta:

Locatia - E indicat sa te orientezi catre clinicile din zone facile sau care se afla in apropierea locuintei tale, pentru a evita aglomeratia din trafic. E foarte posibil sa fii nevoit/a sa faci mai multe drumuri.

Reputatia - Nimic nu se compara cu eficienta variantelor care au capatat un renume pozitiv in domeniu. Alege institutiile care stiu sa se diferentieze de competitie si care fac promisiuni palpabile.

Gama de servicii oferite - Cand vine vorba de serviciile puse la dispozitie e important sa mizezi pe multifunctionalitate. Asigura-te ca in clinica pot fi derulate atat activitati de consult, cat si etape aferente alegerii ramelor de ochelari si lentilelor de contact.

Personal calificat - Analizeaza cu atentie experienta de care dispune personalul medical. Alege-i pe cei care stiu sa imbine armonios cunostintele teoretice cu cele practice. Pentru un plus de siguranta, consulta parerea pacientilor care au apelat la serviciile clinicii.

Raport calitate-pret - Calitatea ramane fara indoiala una dintre cele mai avantajoase investitii. Insa, e important sa te asiguri ca toate costurile aferente activitatilor se ridica la nivelul asteptarilor.

Cand trebuie sa apelezi la servicii de optica medicala?

Nimic nu se compara cu eficienta de care da dovada preventia. Daca vrei sa elimini din start eventualele complicatii si sa te bucuri de o sanatate oculara impecabila e indicat sa vizitezi constant cabinetul medicului.

Pe langa controalele de rutina, e recomandat sa apelezi la servicii de optica medicala in cazul in care te confrunti cu:

Leziuni sau infectii oculare: Daca ai o rana sau o infectie oculara, trebuie sa consulti neaparat un optician pentru a preveni afectiunile grave. Vei primi un tratament adecvat, adaptat in functie de nevoile tale.

Modificari ale vederii: In cazul in care sesizezi schimbari bruste ale miopiei sau hipermetropiei, ar trebui sa programezi numaidecat un consult oftalmologic.

Oboseala ochilor - O zi plina vine la pachet cu stari de epuizare fizica si mentala. Intr-o asemenea situatie sunt recomandati ochelarii de protective calculator. Insa, in momentul in care folosirea ecranelor este dusa la extrem, oboseala resimtita la nivelul ochilor poate cauza afectiuni cu efecte negative asupra sanatatii.

Boli - Printre cele mai frecvente probleme identificate in randul pacientilor se numara glaucomul si cataracta. Daca te afli pe lista celor care se confrunta cu una dintre cele doua boli trebuie sa mergi numaidecat la medic.

Serviciile de optica medicala asigura indepartarea problemelor aferente instalarii afectiunilor la nivelul ochilor. Insa, eficienta activitatilor de tratare este asigurata numai in cazul in care alegi cu atentie clinica potrivita. Reputatia, experienta personalului si specificitatea serviciilor oferite se numara printre cei mai importanti factori pe care trebuie sa ii iei in calcul.

Vedere incetosata si dureri de cap intense? Alege clinica ideala si elimina toate problemele de la nivelul ochilor!

 FOTO: real-optic.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului