Boli

# reducere dioptrii # operatie ochi

Operatia de reducere a dioptriilor cu RelEx Smile si la Cluj

In cazul defectelor mari, care nu pot fi corectate prin procedee cu laser, se foloseste implantarea unei lentile. La ochi ce au coexistenta de cataracte si defecte vizuale, la pacientii varstnici si la cei cu defecte vizuale foarte severe, poate fi necesara inlocuirea refractiva a cristalinului propriu cu un implant intraocular.

 

Procedurile chirurgicale oferite de un oftalmolog Cluj, care conduc la eliminarea sau reducerea unui defect vizual, sunt reprezentate de chirurgia refractiva. Aici sunt incluse toate tratamentele care sunt efectuate pentru a oferi pacientului o vedere buna, fara a fi nevoie de ochelari sau lentile de contact. Cele mai frecvente sunt operatiile cu laser la cornee, desi implantarea unui cristalin fahic (o lentila moale pliabila in interiorul ochiului) devine din ce in ce mai populara. Alegerea procedurii de refractie de corectare a miopiei, hipermetropiei si/sau astigmatismului depinde de mai multi factori, printre care: dimensiunea defectului, starea cristalinului, varsta si preferintele pacientului.

Cei mai buni candidati pentru chirurgia refractiva cu laser sunt persoanele cu varste de peste 21 de ani, fara afectiuni oculare concomitente, care nu isi pot corecta vederea cu ochelari sau lentile de contact, ori care doresc sa scape de ele din motive estetice, sociale sau sportive. 

Corectarea vederii cu laser

Tratamentele de reducere dioptrii se efectueaza cu ajutorul unui laser excimer sau a unui laser femtosecunda. Primul laser a fost folosit in chirurgia ochiului uman in anul 1991, de catre Margarett McDonald. 

O procedura ce are drept scop recuperarea vederii, patrunde prin esenta corneei, provocand cea mai mica afectare a tesutului din jur si creand o suprafata de ablatie mai neteda, in comparatie cu laserele cu un fascicul de lumina mai lung. In cursul imbunatatirii functionarii laserului excimer, au fost introduse sisteme de urmarire a ochilor care permit un tratament sigur, in timpul miscarilor oculare.

In prezent, operatia laser RelEx Smile este cea mai frecvent utilizata metoda de reducere a dioptriilor si este eficienta pentru remedierea miopiei pana la -10 dioptrii, a astigmatismului miopic de pana la -5 dioptrii si a miopiei si astigmatismului de pana la -15 diptrii.

Aceasta operatie este minim invaziva, pacientul nu simte durere in timpul procedurii si, in plus, totul dureaza mai putin de patru minute. Si chiar daca vor aparea anumite efecte secundare, precum vederea incetosata sau uscaciunea ochilor, acestea sunt temporare si vor disparea treptat in cateva luni.

FOTO: elements.envato.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare