Boli

#carne de pui #alimente #oms

OMS: Coronavirusul nu se transmite prin alimente

Dupa ce China a anuntat ca a gasit coronavirus in alimentele provenite din import, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) declara ca noul coronavirus nu poate fi transmis prin alimente.

 

Anuntul OMS vine dupa ce autoritatile chineze au anuntat in cursul zilei de joi ca au descoperit urme de coronavirus intr-un lot de aripioare de pui congelate, livrate din Brazilia. Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Shenzhen spune ca virusul a fost descoperit pe suprafata produselor. Toate persoanele care ar fi putut intra in contact cu produsul au fost testate pentru coronavirus, insa rezultatele au fost negative. Loturile de produs deja vandute vor fi urmarite si confiscate, au anuntat autoritatile.

Nu este primul astfel de caz. Miercuri, in orasul Wuhu au fost gasite urme de coronavirus in pachete de creveti importate dintr-o alta tara latino-americana, Ecuador, in timp ce in orasul-port Shandong urme de coronavirus s-au descoperit pe ambalaje de peste congelat.

„Nu credem ca noul coronavirus se poate transmite prin alimente. Daca am inteles bine, China cauta virusul pe ambalaje, a testat sute de mii si a gasit foarte putine, sub 10 (esantioane) pozitive”, a declarat cercetatoarea Maria Van Kerkhove, citata de AFP .

„Oamenii nu trebuie sa se teama nici in privinta alimentelor, nici a ambalajelor alimentare sau a lantului alimentar. Alimentatia noastra in ceea ce priveste COVID este sigura: nu exista date care sa demonstreze ca alimentele sau lanturile alimentare participa la transmiterea virusului”, a subliniat la randul sau Michael Ryan, director pentru situatii de urgenta la OMS, potrivit digi24.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare