Boli

# anunt ingrijorator #oms #vaccinare

OMS, anunt ingrijorator. Ce persoane vor fi nevoite sa se vaccineze anual anti-covid

Organizatia Mondiala a Sanatatii vine previziuni ingrijoratoare. Vaccinul impotriva covid ar putea fi administrat anual pentru anumite categorii de persoane. Pandemia este departe de a se sfarsi, au tot avertizat reprezentantii OMS, care cer in continuare vigilenta, mai ales ca in ultimul timp au tot aparut mutatii ale coronavirusului din ce in ce mai puternice.

 

OMS preconizeaza ca persoanele vulnerabile la covid, precum oamenii in varsta sau cei cu boli cronice, vor fi nevoiți sa fie vaccinați cu o doza anuala de rapel pentru a fi protejați impotriva variantelor si mutațiilor virusului, relateaza Reuters.

In documentul citat de sursa mentionat, OMS considera ca doar categoriile de risc vor fi vaccinate anual cu o doza de rapel.

Producatorii de vaccinuri anti-Covid Moderna si Pfizer/BioNTech au precizat si ei in urma cu cateva luni ca ar putea fi nevoie de o a treia doza de vaccin in perioada urmatoare pentru a se mentine ridicat nivelul imunitatii. Deocamdata insa nu exista dovezi clare in acest sens si se fac in continuare cercetari stiintifice.

Documentul, datat cu 8 iunie este inca „in lucru” si prevede ca 12 miliarde de doze de vaccin anti-Covid vor fi produse la nivel global anul viitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului