Boli

#octavian jurma #avertisment

Octavian Jurma, avertisment socant: “vom ajunge la 70.000 de cazuri noi de infectari pe zi”

Medicul si  cercetatorul Octavian Jurma vorbit despre situatia pandemica din Romania. Acesta a declarat ca saptamana viitoare am putea ajunge la 70.000 de cazuri pe zi. Totodata acesta a mai declarata ca saptamana care urmeaza ar putea fi varful pandemiei, dar si ca numarul real de cazuri de infectare, in prezent, este dublu decat cel oficial, adica de 100.000 de cazuri pe zi.

 

Avand in vedere recordul de infectari stabilit ieri, 1 februarie, de 40.018 cazuri in 24 de ore, epidemiologul se asteapta ca saptamana viitoare sa existe o crestre alarmanta.

"Saptamana viitoare, avand in vedere potentialul de crestere, 70.000 de cazuri pe zi. Probabil ca vom ramane in aceasta zona ca paltou saptamanal, adica sa nu depasim 45.000 de cazuri/zi. 

Saptamana viitoare am putea sa avem varful valului 5 in Romania si sa nu avem cresteri peste 50.000.

40.000 de cazuri confirmate inseamna cam de 5 ori mai multe cazuri in realitate. Inseamna ca undeva la 100.000 de romani se infecteaza, asta inseamna ca peste doua saptamani acestia ar putea avea nevoie de internare (...).", a declarat Octavian Jurma pentru realitatea.net.

Cat despre finalul pandemiei de coronavirus si revenirea la normalitate, Octavian Jurma a declar ca: "Omicron a venit curand dupa Delta incat poate functiona ca un rapel natural. Danemarca lasa sa circule virusul dupa booster si sa avem imunitate hibrida. E un scenariu (...). Un alt scenariu: virusul are mai multe optiuni de a se muta si de a produce variante mai periculoase. Nu stim exact, nu putem planifica ca pandemia se termina in mai. 
Am putea planifica sa vorbim cu populatia ca intre valul din iarna si cel din toamna viitoare sa se vaccineze, desi noi am procedat invers, oamenii intai s-au infectat (...)".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare