Boli

#obicei cancerigen #romani #cancer

Obiceiul care te poate ucide! Multi il fac fara sa stie ca este cancerigen

Romanii adora ca in lunile calduroase ale anului sa petreaca timp la iarba verde si sa se bucure de un gratar pe cinste. Medicii trag un semnal de alarma! Acest obicei pe care romanii il adora poate duce la aparitia cancerului, insa prea putini stiu acest lucru.

Potrivit cercetarilor, carnea gatita la o temperatura ridicata este un mediu favorabil pentru anumite reactii biochimice ce produc compusi cancerigeni.

Studiile facute pe carnea gatita in acest mod au aratat ca portiunile mai negre, care intra direct in contact cu gratarul, sunt o sursa de chimicale cancerigene. Aceste chimicale afecteaza in mod direct ADN-ul si incep sa provoace mutatii care pot duce la dezvoltarea cancerului.

Atunci cand proteinele sunt incalzite pana in punctul in care carnea incepe sa devina maronie sau neagra, incep sa apara aminele heterociclice, substante cunoscute ca fiind cancerigene. Aceste substante apar atunci cand caldura extrema provoaca reactii intre aminoacizii care se gasesc in mod normal in proteinele si creatina din muschi. Acelasi efect il are si prajirea carnii, nu doar coacerea pe gratar.

Acest lucru este valabil pentru orice tip de carne (peste, carne rosie, pui), dar nu se aplica si in cazul legumelor.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare