Boli

#tratare astenie #prevenire astenie #astenie de primavara #astenie

O primavara fara astenie

Ai simtit cum, odata cu venirea primaverii, suntem mai epuizati din punct de vedere energetic, ne concentram mai greu, suntem poate mai anxiosi sau mai depresivi sau ne scade rezistenta la efort? Fluctuatiile de temperatura si schimbarile care apar ne influenteaza sanatatea.

Toate aceste schimbari poarta un nume: astenia de primavara. Astenia este o forma de depresie sezoniera, ce apare la trecerea dintre iarna si primavara si se manifesta prin fluctuatii emotionale, dureri de cap, dureri articulare, insomnii, stari de anxietate sau depresie etc.

Iata ce putem face ca aceasta trecere sa fie mai usor de suportat si sa nu ne afecteze activitatea zilnica:

Unda verde la verdeturi

Daca natura inverzeste, e timpul sa ne “inverzim” si noi alimentatia. Salatele verzi, sucurile verzi ne dau energie, ne curata sangele de toxine si ne furnizeaza nutrientii de care avem nevoie. Spanacul, untisorul, valeriana, salata verde, urzicile, loboda, stevia sunt doar cateva exemple. Fiind surse bogate in magneziu, verdeturile de primavara inlatura starile de anxietate, depresia, oboseala sau insomniile. Desigur ca, asa cum cu o floare nu se face primvara, nici verdeturile nu sunt suficiente pentru a inlatura starile asociate asteniei. E important sa renuntam macar periodic la prajeli, zahar, produse de patiserie si alte alimente nesanatoase si sa consumam mai multe fibre din fructe, legume si cereale integrale.

Curatarea colonului: secretul sanatatii si al vitalitatii

Stiati ca un colon plin de toxine este una din principalele cauze ale oboselii, ale durerilor articulare, ale depresiei si a altor probleme de sanatate? Nu intamplator chinezii spuneau ca “sanatatea incepe din colon”. Foarte putini doctori va vor spune sa va curatati colonul atunci cand va confruntati astfel de simptome, tratand doar efectele. Colonul are putini nervi, de aceea nu o sa simtiti durere aici. Dar toxinele acumulate de-a lungul iernii, datorate unei alimentatii preponderent acide si procesate, solicita peretii colonului, si reusesc sa penetreze membrana colonului (sindromul colonului permeabil), stabilindu-se in zonele ereditar mai slabe: pe articulatii sau la nivelul membrelor etc. Foarte multe afectiuni sunt ameliorate subit prin curatarea colonului. Se impune astfel, ca, din cand in cand, sa facem o clisma sau sa apelam la o colonohidroterapie.

Relaxeaza-te

Foarte multe afectiuni la nivelul colonului sunt declansate de stres. Anxietatea, depresia, stresul si sanatatea colonului sunt intr-o stransa legatura. De aceea, orice terapie care va relaxeaza este benefica pentru intregul organism: de la acupunctura, pilates, tai chi la biofeedback,aromaterapie, sau, de ce nu, un masaj relaxant?

Sportul alunga starile astenice

Cu siguranta ati simtit si voi, ca, atunci cand facem sport, ne creste tonusul psihic, suntem mai increzatori in fortele proprii, mai optimisti. Perioada de inceput de primavara este o perioada mai lenesa pentru majoritatea oamenilor, insa, daca “rupem” rutina, vom vedea o ameliorare rapida a starii mentale. Exercitiile fizice inlatura depresia, astenia, starile de anxietate, “ard” excesul de cortizol (hormonul stresului) si ne ajuta sa fim in forma.

Suplimentele compenseaza carentele

Ritmul haotic si stresant in care traim, solul care devine tot mai sarac in nutrienti, poluarea, stresul sunt cativa dintre factorii care devitalizeaza organismul, astfel ca suplimentele devin un aliat de nadejde pentru mentinerea starii de bine.

Una din substantele demonstrate clinic, cu efect benefic in atenuarea starilor de stres este lactium (hidrolizat de proteina lactica). Lactium® a obtinut medalia de bronz pentru cel mai bun ingredient nutritiv inovator pentru sanatate al anului” in cadrul HIE (Health Ingredients Europe trade fair) in Paris, anul 2004, fiind eficienta in combaterea stresului, a starilor de anxietate si epuizare psihica, fara a provoaca dependenta sau somnolenta.

In acest sens va recomandam Hypnox® StressPro®, un supliment 100 % natural, pe baza de Lactium® - hidrolizat triptic de proteina αS1-cazeina (originara din lapte), a carei eficienta a fost confirmata prin studii si teste clinice. Avand proprietati relaxante si anxiolitice demonstrate clinic, acest hidrolizat de proteina lactica ajuta la un control mai bun asupra stresului, la mentinerea concentratiilor normale ale hormonilor de stres, la calmarea agitatiei mentale si la pastrarea valorilor normale ale presiunii sangelui in timpul unei situatii generatoare de stres, la reducerea tulburarilor de somn provocate de anxietate, imbunatatind rezistenta la stres. Hypnox® StressPro® este recomandata mai ales in cazul asteniilor de primvara, ce sunt adesea insotite de stari de anxietate si depresie, fiind un supliment care nu provoaca dependenta sau somnolenta.

Bucura-te de o vitalitate debordanta si de o primavara plina de entuziasm, asa cum ar trebui sa fie orice inceput!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare