Boli

#boala noua # boala misterioasa #india

O noua boala face ravagii. Nu se stie inca despre ce este vorba

O noua boala misterioasa faca ravagii in India. Boala a duc deja la decesul unei persoane si la spitalizarea altor 227 de persoane.

Boala care nu a fost inca identificata a fost descoperita in statul Andhra Pradesh din sudul Indiei, unde, potrivit oficialilor, 227 de persoane sunt internate si cel putin o persoana a murit.

Pacientii au simptome de la greata, varsaturi, pana la crize si inconstienta, au spus medicii. Medicii incearca sa afle cu ce se confrunta pentru a putea lupta cu boala. Desi simptomele par similare cu cele provocate de coronavirus, toti pacientii au test negativ. Prin urmare este vorba despre o alta boala.

„Oamenii care s-au imbolnavit, in special copiii, au inceput brusc sa vomite dupa ce s-au plans de arsuri la ochi. Unii dintre ei au lesinat sau au suferit crize de convulsii”, a declarat un angajat de la spitalul guvernamental din Eluru pentru ziarul „Indian Express”.

Saptezeci de persoane au fost externate, in timp ce alte 157 sunt inca tratate, au spus oficialii.

Ministrul sef al statului, Jaganmohan Reddy, a declarat ca echipele medicale speciale sunt trimise la Eluru pentru a investiga cauza bolii. Se asteapta ca Reddy sa viziteze orasul pentru a se intalni pacientii si familiile acestora.

Alla Kali Krishna Srinivas a spus ca probele de sange ale pacientilor nu au dezvaluit nicio dovada a unei infectii virale. „Excludem contaminarea apei sau poluarea aerului ca principala cauza, dupa ce oficialii au vizitat zonele in care oamenii s-au imbolnavit”, a spus el. „Este o boala misterioasa si doar analizele de laborator vor dezvalui ce este”, a mai spus oficialul indian, potrivit realitatea.net.

Cu toate acestea, partidul de opozitie „Telugu Desam” a solicitat o ancheta asupra incidentului, insistand ca una dintre cauzele misterioasei boli este contaminarea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare