Boli

#interviu #innothera #grup innothera

O dubla competenta ce raspunde noilor provocari din domeniul sanatatii, particularitatea caracteristica a grupului INNOTHERA

Anul trecut, Grupul INNOTHERA a implinit 100 de ani de la infiintare, o varsta venerabila chiar si printre marile companii farmaceutice mondiale.

Interviu acordat de: Dr. Viorel Văcaru, Director medical şi reglementări în domeniul farmaceutic Laboratoire Innotech International, Reprezentanţa pentru România

Suntem foarte mandri avand in vedere ca INNOTHERA - Innovation Thérapeutique - este o afacere de familie, o companie farmaceutica infiintata in 1913 in Franta. Compania s-a specializat pe tratamentul bolilor ce afecteaza calitatea vietii de zi cu zi a pacientului. Pentru mai mult de optzeci de ani, aceasta companie de familie a transmis valorile care i-au dat viata, din generatie in generatie, acestea fiind evidente in toate etapele istoriei sale.

INNOTHERA prezinta particularitatea caracteristica si cred ca unica la nivel de Romania: producator de medicamente originale si producator de textile medicale (ciorapi si orteze de compresie venoasa). Acestea se completeaza armonios si converg catre acelasi scop: tratarea bolilor care nu sunt fatale, dar care ne afecteaza existenta si dauneaza sanatatii noastre zilnice. Important de mentionat este statutul de laborator farmaceutic al INNOTHERA ce ii permite sa aplice cunostintele stiintifice si rigorile din domeniul farmaceutic, in sectorul farmaceutic si textil medical, ceea ce constituie un avantaj fata de concurenta.

In continuare va prezentam un interviu acordat de Dr. Viorel Vacaru, Director medical si reglementari in domeniul farmaceutic, Laboratoire Innotech International, Reprezentanta pentru Romania.

Cat de bine este cunoscut grupul INNOTHERA? De cand este prezent in Romania?

INNOTHERA si-a creat propriile filiale sau reprezentante, preferand sa-si conduca propria organizatie local. in Romania reprezentanta locala Laboratoire INNOTECH International a fost deschisa in anul 2006. Produsele INNOTHERA sunt distribuite prin intermediul filialelor sale locale Laboratoire INNOTECH International in peste 100 de tari la nivel mondial, in urmatoarele zone: Europa de Vest, Europa de Est, Rusia, Comunitatea Statelor Independente, Africa sub-sahariana, Maghreb, Balcani, tarile din Europa Centrala si Orientala, America Latina, Orientul Apropiat si Mijlociu. Unul din marile puncte forte pentru INNOTHERA este ca a stiut sa se integreze specificului cultural din diferitele piete internationale. Despre INNOTECH Romania pot sa spun ca este un producator important de medicamente inovative, cu un grad inalt de cunoastere, cu o baza solida de cercetare si inovare si, in primul rand cred ca este detinatorul unei resurse umane deosebit de bine instruite.

INNOTECH Romania este unul din principalii producatori de antiinfectioase vaginale si antianemice, ocupand zone importante in aceste arii terapeutice. Mai este de mentionat faptul ca INNOTECH Romania este unul dintre cei mai importanti jucatori din piata farmaceutica de contraceptive locale.

Va rog sa ne vorbiti despre cifra de afaceri, numar de angajati, filiale pe plan local?

La nivel de grup, pentru anul 2013 cifra de afaceri a fost de aproximativ 160 milioane de euro din care 70% pentru ramura de medicamente si 30% pentru ramura de textile medicale. Per total, numarul de salariati este de peste 1000 de persoane din care 700 in Franta. in Europa avem reprezentante locale in: Rusia, Bulgaria, Ucraina, Serbia si Romania. Dimensiunea umana a grupului ii permite sa isi concentreze eforturile pentru a-si indeplini eficient si la timp misiunile, cu o mare capacitate de reactie. Astfel, INNOTHERA poate sa raspunda noilor provocari economice in domeniul sanatatii printr-o strategie de dezvoltare bine pusa la punct, strategie care se aplica si in Romania.

Cum este apreciata activitatea subsidiarei din Romania la nivel de grup?

INNOTECH Romania, inregistreaza cresteri progresive ale cifrei de afaceri pe piata interna datorate strategiei locale foarte bine pusa la punct dar si imbunatatirii continue a portofoliului sau de produse farmaceutice si dispozitive medicale. INNOTECH Romania reuseste sa acopere indicatii terapeutice cum ar fi: afectiunile vaginale infectioase (Polygynax®, Atrican®), prevenirea osteoporozei (Ideos®), anemia si carenta de fier (Tot'hema®), afectiuni parazitate (Helmintox®), antisepsia locala (Dermobacter®), cat si depistarea timpurie a sarcinii prin teste de sarcina cu mare sensibilitate (BB Test de sarcina®). De asemenea, INNOTECH Romania, este un jucator important in contraceptia locala (Pharmatex®).

La nivel mondial, grupul activeaza pe trei directii principale. Se regasesc acestea si in Romania?

Grupul INNOTHERA este impartit in Laboratoires INNOTHERA – ramura pentru textile medicale, Laboratoire INNOTECH INTERNATIONAL – ramura pentru medicamente si INNOTHERA INDUSTRIES – ramura industriala. Pentru Romania urmarim atat imbunatatirea continua a prezentarii medicamentelor RX si OTC, cat si sa inovam piata de ciorapi elastici de compresie venoasa, prin noul produs al laboratorului de biofizica si a departamentului de dezvoltare de la fabrica din Nomexy, si anume TUBULCUS® – orteza tubulara de compresie, indicat in tratamentul ulcerelor varicoase ale membrelor inferioare. TUBULCUS® va aduce mai multe beneficii: imbunatatirea confortului pacientului precum si reducerea perioadei de tratament si vindecare.

Cate produse medicale comercializati pe piata locala la momentul actual?

Datorita portofoliului sau de produse farmaceutice – in jur de douazeci forme farmaceutice– si a dispozitivelor medicale, INNOTECH Romania reuseste sa acopere principalele indicatii terapeutice pentru managementul bolilor ce afecteaza calitatea vietii de zi cu zi a pacientului. INNOTECH Romania a putut sa se adapteze si sa se dezvolte intr-un mediu in continua schimbare, asa cum este piata farmaceutica din tara. Scopul nostru principal reprezinta promovarea produselor farmaceutice destinate managementului bolilor ce afecteaza calitatea vietii de zi cu zi a pacientului.

Preconizati introducerea de noi produse farmaceutice pe piata locala?

Pentru anul 2014 INNOTHERA prin reprezentanta sa, INNOTECH Romania, prevede extinderea ofertei de produse farmaceutice (RX si OTC) si lansarea ciorapilor elastici de compresie venoasa, cu referire la TUBULCUS®, ce va fi un produs inovator pentru Romania dar si acoperirea afectiunilor vaginale infectioase pentru fetite si adolescente, prin Polygynax Virgo®.

Ce estimari aveti pentru anul in curs. Evolutie cifra de afaceri?

Preconizam o crestere a cifrei de afaceri pentru Romania cu aproximativ 15 % fata de anul trecut, evolutia pozitiva fiind sustinuta de operatiunile locale si strategia aplicata dar si prin introducerea de noi produse farmaceutice in al doilea trimestru din 2014. Cererea pentru produsele oferite de ambele noastre divizii ramane in continuare ridicata. Suntem increzatori ca ne vom indeplini obiectivele asumate pentru acest an. Grupul Innothera este o companie inovatoare si inovatiile intotdeuna sunt rentabile pe termen lung.

Care sunt principalele directii de dezvoltare pe plan international si local?

Pentru anul 2014 INNOTHERA doreste sa continue dezvoltarea proceselor si echipamentelor de productie pentru a fi autonoma si cat mai eficienta, atat in sectorul de medicamente, cat si in cel de compresie elastica. Sa fie independenta, sa conduca si sa aprofundeze in orice moment cunostintele tehnice din domeniile sale de competenta. Pe plan local, INNOTECH Romania, isi propune extinderea gamei de produse pentru a acoperi si alte indicatii terapeutice cum ar fi: insuficienta venoasa, afectiunile cailor respiratorii, dar si tulburarile de tranzit intestinal.

Ce aprecieri aveti asupra evolutiei pietei de produse farmaceutice romanesti, provocari si avantaje specifice?

Industria farmaceutica din Romania a inregistrat in ultimii ani cresteri semnificative pe toate segmentele sale, ajungand sa contribuie cu peste 1,5% la formarea produslui intern brut. Producatorii de medicamente, atat cei locali cat si cei straini, genereaza impreuna anual mai mult de 2, 5 miliarde lei, suma ce reprezinta o valoare adaugata adusa economiei din Romania.

Numarul total al producatorilor de medicamente prezenti pe piata din Romania este semnificativ, insa primii 10 controleaza mai mult de 70% din aceasta piata. Este in interesul industriei farmaceutice sa ia masuri pentru a creste gradul de transparenta in ceea ce priveste investitiile in cercetare-dezvoltare, deoarece acest lucru ar putea imbunatati perceptia publica si ar conduce la o mai buna pozitionare printre investitorii straini directi. De asemenea, acest lucru ar rezulta intr-o mai buna cooperare cu autoritatile publice.

Industria farmaceutica cat si autoritatile locale ar trebui sa ia in considerare beneficiile de a produce in Romania sau de a avea cat mai multi producatori independenti, profitand de agenda publica de incurajare si sprijinire a produselor inovatoare si de inalta tehnologie.

Pe termen mediu speram ca autoritatile locale sa finalizeze revizuirea listei de medicamente compensate si introducerea de noi molecule in primul trimestru al anului 2014 dar si actualizarea listei medicamentelor compensate cu noi molecule bi-anual, pe baza legislatiei existente, ceea ce ar avea un impact pozitiv asupra economiei din Romania.

Totodata, ne dorim ca viitoarele achizitii centralizate pe care Ministerul Sanatatii le va organiza sa se realizeze transparent. in final, sunt de parere ca este necesara o valoare adaugata din sectoarele inovatoare de inalta tehnologie, iar industria farmaceutica este capabila sa joace un rol important in aceasta directie. Toate acestea au ca scop imbunatatirea starii zilnice de sanatate a populatiei din Romania, acesta fiind unul din „moto”- urile noastre.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare