Boli

#informatii cancer # pacienti cancer #cancer

Noi informatii utile pentru pacientii oncologici: ghiduri despre tipurile de cancer, intrebari frecvente si sfaturi de la pacienti

Platforma Cdelacontrol.ro aduce noi informatii utile pacientilor cu cancer pulmonar, de vezica urinara sau de san. Acestia pot regasi acum pe platforma si sfaturi de la pacienti care au trecut prin boala, animatii si clipuri video despre cele trei tipuri de cancer, raspunsuri la intrebari frecvente si multe altele.

Sfaturi de la pacienti

Diagnosticul oncologic primit de catre pacienti provoaca adesea frica si sentimente de anxietate. In cadrul platformei, se pot regasi povestile a treisprezece pacienti care au luptat cu succes impotriva bolii. Povestile si sfaturile acestora pot ajuta la randul lor alti pacienti sa depaseasca cu bine aceasta perioada.

Ghiduri despre tipurile de cancer si intrebari frecvente

De multe ori, pacientii oncologici nu pot gasi raspunsuri la intrebari presante care apar in momentul diagnosticului. In platforma, pacientii pot citi o serie de raspunsuri pentru cele mai frecvente intrebari despre cancerul de san, pulmonar si de vezica urinara, precum si ghiduri care ofera detalii despre tipul de cancer, investigatiile necesare, tipul de tratament, cum pot avea sprijin din partea asociatiilor de pacienti si multe altele. Raspunsurile au fost elaborate impreuna cu societatile medicale si asociatiile de pacienti partenere in cadrul platformei.

Aceste informatii sunt oferite si sub forma unor animatii video, intr-un limbaj usor de inteles pentru pacienti, care prezinta pe scurt informatii despre investigatiile necesare in cazul unui diagnostic, simptome frecvente, tipurile de tratament, stadiile bolii, monitorizarea bolii sau unde pot gasi alte informatii corecte si verificate de medici specialisti.

„Adesea pacientii sunt tentati sa caute detalii despre boala lor oncologica in mediul online, unde cele mai multe astfel de informatii nu sunt elaborate sau verificate de medici specialisti. Pacientii trebuie sa stie ca exista platforme dedicate, precum Cdelacontrol.ro, unde pot gasi informatii corecte, valide din punct de vedere stiintific, cu explicatii care pot fi intelese cu usurinta, oferite de catre medici specialisti cu experienta in tratarea acestor afectiuni”, a completat Dr. Amedeia Nita, medic primar oncolog, Spitalul Municipal Ploiesti.

Platforma Cdelacontrol.ro este un proiect initiat de Roche Romania, impreuna cu centre oncologice de renume, spitale si clinici private, societati medicale si asociatii de pacienti, cu scopul de a atrage atentia asupra riscurilor la care se expun pacientii oncologici prin intreruperea tratamentului sau daca boala nu este diagnosticata la timp.

In cadrul platformei, pacientii cu cancer de san, cancer pulmonar si cancer de vezica urinara pot afla informatii despre boala, importanta administrarii corecte si neintrerupte a tratamentului, monitorizarea tratamentului precum si alte informatii utile. In plus, in cadrul platformei, vizitatorii pot gasi o harta interactiva a Romaniei, ce include lista completa de spitale si clinici unde se trateaza afectiunile oncologice in tara. Toate informatiile de pe platforma sunt verificate de medici specialisti cu experienta in tratarea acestor afectiuni.

FOTO: cdelacontrol.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare