Boli

#amortire brat #amortire mana #munca la birou #munca la calculator # hernia de disc cervical

Munca la calculator, mai periculoasa decat credeai! Ce este hernia de disc cervicala

 Numarul cazurilor de hernie de disc cervical este in constinua, iar medicii atrag atentia ca vinovate sunt raspandirea utilizarii calculatorului, munca in aceeasi pozitie la birou pe perioade indelungate si lipsa activitatilor sportive.

“Durerile cervicale apar in special ca urmare a unor cauze mecanice si a afectiunilor coloanei vertebrale. Cea mai frecventa durere cervicala este durerea cervicala din cauze mecanice. Ne confruntam foarte des cu pacienti care acuza acest lucru, in special persoane care lucreaza mai ales la birou, in pozitie aplecata, intreaga zi. Cealalta cauza frecventa este constituita din micro leziuni traumatice care afecteaza zona cervicala”, explica doctorul Cenk Ermol, specialistul in neurochirurgie ale Grupului International de Spitale Medical Park din Turcia

Durerea se poate intensifica

„Extinderea durerii cervicale spre brat si mana, existenta unei senzatii de amortire a acestora pot fi simptome ale compresiei unui nerv; altfel spus ale herniei de disc cervical, pentru ca miscarile gatului sunt dureroase, pacientul ar vrea sa nu miste gatul. Din acest motiv, deoarece muschii gatului sunt contractati permanent, apar rigidizari musculare pe care le denumim spasm muscular. Aceasta situatie face ca durerea sa fie si mai intensa. In astfel de situatii recomandam ca tratament analgezice si medicamente de relaxare musculara. Normalizarea miscarii gatului in cel mai scurt timp posibil va preveni cronicizarea durerii”, explica medicul turc Cenk Ermol.

Poate aparea slabiciunea bratului si a mainii

Dr. Cenk Ermol subliniaza faptul ca este important sa nu se confunde orice durere cu hernia de disc cervical. “In cazul herniei de disc cervicale, presiunea exercitata asupra radacinii nervoase va duce la durere, amortirea bratului si a mainii si cateodata va produce slabiciunea acestora. Durerea in brat asociata compresiei radacinii nervoase poate fi insotita de amorteli si lipsa de putere. De cele mai multe ori, durerea la brat are un curs foarte sever. In prima faza a tratamentului durerii din zona cervicala si a bratului cauzate de hernia de disc cervical se recomanda analgezice, medicamente de relaxare musculara si odihna”, explica doctorul chirurg Cenk Ermol.

Specialistul in neurochirurgie de la Medical Park precizeaza  ca, in zilele noastre, operatiile de hernie de disc cervical au rezultate foarte bune datorita testelor noi, a ajutorului microscopului si a metodelor de microchirurgie. “Dupa operatia, care dureaza aproape o ora, pacientul observa ca durerea puternica a bratului, care ii afecta dramatic calitatea vietii, a disparut. Acesta este mobilizat in cateva ore de la operatie. A doua zi este externat si in cateva saptamani isi poate relua viata normala. Operatia nu este destinata sa limiteze viata pacientului, ci dimpotriva, este destinata sa protejeze calitatea vietii acestuia”, conchide doctorul chirurg Cenk Ermol, specialistul in neurochirurgie al Medical Park.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare