Boli

#despre masca #masca obligatorie # purtare masca #masca

Motivul incredibil pentru care n-ar trebui sa porti niciodata masca sub barbie

 

Pe strada, in magazine sau in mijloacele de transport poti vedea adesea oameni purtand masca sub barbie. Un medic renumit lanseaza insa un avertisment dur: Acest lucru este totalmente gresit si ne poate imbolnavi!
 
Ne-am obisnuit, de cand coronavirusul a adus masca in viata noastra, sa vedem multi oameni purtand-o sub barbie. Aceasta este o greseala care ascunde multe pericole.

Intr-o postare pe Facebook, profesorul Elias Mosialos, profesor de politici de sanatate, la London School of Economics and Social Sience (LSE) explica de ce atunci cand purtam o masca sanitara, nu trebuie sa o coboram pe barbie, ci trebuie sa o dam jos cu totul.

"Zonele de sub barbie si gat, ca toate zonele de piele neacoperita, sunt expuse la virusuri. Aceleasi virusuri de care incercam sa ne protejam purtand masca de fata. Daca trebuie sa facem ceva care impune scoaterea mastii, cum ar fi sa mancam, sa bem, este mai bine sa o scoatem complet. Prin coborarea mastii pe si sub barbie exista riscul ca partea interioara sa se contamineze, iar apoi cand o tragem inapoi peste nas si gura, sa ne infectam", scrie profesorul in postarea sa.

Masca chirurgicala se poarta intotdeauna cu partea colorata in exterior, implicit, cu partea alba in interior. Este foarte important ca nasul, barbia si gura sa fie perfect acoperite, motiv pentru care in momentul in care aceasta este pusa pe fata trebuie apasata ferm astfel incat partile laterale ale mastii medicale sa fie lipite de obraji. In acest mod se limiteaza intr-o proportie foarte mare traficul aerului pe sub masca.

Masca de gura este de unica folosinta si trebuie aruncata in conditii de igiena in momentul in care s-a umezit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului