Boli

# renuntarea la fumat #tutun #boli cardiovasculare #nicotina #fumat #riscuri fumat

Motive surprinzatoare sa te lasi de fumat

Viata sexuala, dantura sau pielea sunt afectate in mod direct de fumat . Nicotina din tigari are efecte extrem de nocive asupra intregului organism: ingroasa vasele de sange, afecteaza circulatia sangelui si distruge colagenul si elastina.

Iata de ce trebuie sa te lasi de fumat:
 

Fumatul afecteaza viata sexuala


Barbatii care fumeaza intampina mai multe probleme in viata sexuala. Specialistii sunt de parere ca doar doua tigari pe zi pot duce la erectii slabe in randul barbatilor care fumeaza. De asemenea, barbatii care fumeaza au un risc crescut de disfunctii erectile si se pot confrunta chiar cu micsorarea organelor sexuale.

Cum afecteaza fumatul virilitatea: Nicotina actioneaza ca un vasoconstrictor, ceea ce inseamana ca strange vasele de sange, ceea ce afecteaza circulatia sangelui. Erectiile depind de circulatia sangelui, astfel ca fumatul afecteaza in mod direct capacitatea unui barbat de a-si mentine erectia.

In timp, nicotina distruge arterele, diminueaza marimea testiculelor si blocheaza productia de sperma. Este astfel foarte important ca barbatii sa incerce sa se lase de fumat. In timp, renuntarea la acest viciu imbunatateste calitatea generala a sanatatii.
 

Fumatul duce la pierderea danturii


Persoanele care fumeaza au dintii de culoare inchisa, insa acest lucru nu este atat de periculos precum pierderea danturii. Fumatorii sunt mult mai expusi afectiunilor gingivale si paradontale. Chiar si persoanele fumatoare care isi ingrijesc dantura si urmeaza numeroase tratamente nu pot opri acest efect al nicotinei asupra danturii si gingiilor.

Cum afecteaza fumatul dintii si gingiile: Tesutul perodontal, care include atat gingiile, cat si oasele, ofera oxigen si substante nutritive necesare pentru a sustine dantura.

Prin reducerea circulatiei sangelui, fumatul impiedica oxigenarea corespunzatoare a tesuturilor, ceea ce duce la imbatranire prematura . De asemenea, fumatull inhiba si abilitatea organismului de a lupta impotriva infectiilor si bacteriilor care se gasesc in mod natural in cavitate bucala, ceea ce duce la inflamatii cronice.

Specialistii sunt de parerea ca doar dupa o luna de la fumat , circulatia sangelui in cavitatea bucala este imbunatatita, iar dantura si gingiile primesc oxigenul si nutrientii necesari.
 

Fumatul duce la lasarea sanilor


In ultimii ani, specialistii sunt de parere ca fumatul contribuie in proportie semnificativa la lasarea sanilor. Fumatul reduce cantitatea de elastina, fibre de proteine necesare fermitatii si elasticitatii pielii.

Cum afecteaza fumatul elasticitatea sanilor: Fumatul afecteaza si aspectul pielii de pe sani, care este privata de oxigen si nutrienti. O data ce sanii s-au lasat, niciun tratament nu le mai poate reda forma initiala. Pielea insa isi va imbunatati aspectul odata cu renuntarea la fumat.
 

Fumatul cauzeaza formarea de riduri


Fumatul afecteaza calitatea tenului, duce la imbatranire prematura si reduce capacitatea sa de a se proteja de razele nocive ale soarelui. Fumatul este un factor de risc in special pentru pielea sensibila din jurul ochilor.

Cum afecteaza fumatul pielea: Nicotina din tigari ingusteaza vasele de sange de la nivelul pielii, ceea ce duce la o circulatia proasta a sangelui. Acest lucru duce la o proasta oxigenare a pielii. De asemenea, chimicalele din fumul de tigara distruge colagenul si elastina, fibre care mentina elasticitatea si fermitatea pielii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare