Boli

#prevenire cancer #cancer mamar #cancer #cancer la san

Moduri prin care poti care poti preveni cancerul la san

Ce trebuie sa facem pentru a preveni aparitia cancerului la san? In mod normal, obiceiurile sanatoase pot ajuta la prevenirea cancerului mamar cu pana la 40%. Conform unor studii recente, una din 9 femei se vor imbolnavi la un moment dat de cancer la san si una din 28 de femei vor muri din aceasta cauza.

Conform studiului, obiceiurile si stilul de viata sanatos pot preveni aparitia cancerului la san intr-o masura destul de mare. Iata care sunt lucrurile pe care trebuie sa le faci pentru a mentine un stil de viata sanatos .
 

Mentine o greutate corporala normala


In general persoanele obeze si supraponderale sunt mai supuse riscului de imbolnavire in general. Femeile care au depasit cu mai mult de 10 - 15 kilograme greutatea normala sunt astfel mai supuse riscului de a se imbolnavi de cancer la san.

Excesul de grasime corporala afecteaza nivelul de hormoni, iar tulburarile hormonale sunt o cauza a aparitiei cancerului.
 

Fa exercitii fizice regulate


Activitatea fizica este importanta, indiferent de varsta, dar cu atat mai mult dupa varsta de 30 de ani. Studiile au aratat ca sportul ajuta sistemul imunitar si ca reduce nivelul de esterogen, un factor de risc cunoscut pentru cancerul de san.

Stii deja regula: 30 de minute pe zi, de mai multe ori pe saptamana. Chiar si plimbarile usoare sunt recomandate, atata vreme cat toti muschii sunt solicitati si te plimbi afara, la aer curat.
 

Alapteaza timp de 6 luni


Desi foarte multe mamici aleg sa foloseasca laptele formula pentru hranirea bebelusilor, medicii recomanda alaptarea. Acest proces reduce riscul de cancer la san - alaptatul este bun pentru tesutul mamar deoarece reduce expunerea la hormoni si impiedica deteriorarea ADN-ului.
 

Limiteaza consumul de alcool


Cand vine vorba de cancer la san, consumul de alcool inseamna risc crescut de imbolnavire. Pe de cealalta parte, cantitatile mici de alcool sunt benefice creierului si inimii, motiv pentru care medicii evita sa recomande femeilor sa renunte definitiv la acesta. Totusi, pentru a fi in siguranta ar fi bine sa nu bei mai mult de un pahar de vin pe zi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare