Boli

#boli autoimune #mihaela bilic

Mihaela Bilic: "Asistam la o explozie a bolilor autoimune. Raul nu vine din mancare, ci din aer"

Medicul nutritionist Mihaela Bilic a atras atentia ca asistam la o explozie a bolilor autoimune cauzate de aerul pe care il respiram. 

"Raul din viata noastra nu vine din mancare, ci din aer. De cate ori ne imbolnavim sau nu ne simtim bine, primul gand care ne trece prin cap este «trebuie sa fiu mai atent la alimentatie, sa mananc sanatos!». Simtim nevoia sa dam vina pe ceva concret, logica mintii noastre are nevoie de o relatie cauza-efect, nu putem accepta ca raul sau boala vin din senin. si ce vinovat mai bun sa existe decat mancarea, singurul element exterior pe care, vrem-nu vrem, il introducem zilnic in organism.

Mancarea, bat-o vina, este principalul suspect pentru ca pe ea o vedem, o ducem cu mana noastra la gura. insa, ca in orice film politist, vinovatul se dovedeste a fi intodeauna cel la care nu te gandesti, pe care nu-l bagi in seama, care trece neobservat. si da, cand vine vorba de sanatatea noastra, este important ce mancam, dar mult mai important este ce respiram! Universul in care ne desfasuram viata pare simplu si clar daca e privit cu ochiul liber, insa vazut printr-o lupa devine amenintator si complicat. «Dusmanii nevazuti» era titlul unui documentar care dezvaluia lumea microscopica ce ne inconjoara, de la paraziti, acarieni, virusuri si bacterii, pana la praf si mucegai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului