Boli

#beneficii miere de manuka # miere de manuka

Miere de Manuka beneficii

Mierea de Manuka are beneficii uimitoare pentru sanatate! De la sustinerea sistemului imunitar pentru copii si adulti, imbunatatirea igienei orale, pana la ajutarea sanatatii intestinale si asigurarea ingrijirii pielii. Toate acestea incluse intr-un superaliment delicios, plin de nutrienti, mierea de Manuka merita astfel sa fie un element de baza in viata ta.

Ce este mierea de Manuka si ce genereaza aceste beneficii pentru sanatate ?

In anii 1980, dr. Peter Molan, un biochimist din Noua Zeelanda, a fost primul care a efectuat cercetari ample asupra proprietatilor unice ale mierii de Manuka. Cercetarile sale au descoperit cantitati semnificative de activitate antimicrobiana continute in mierea de Manuka. S-a descoperit ca aceste proprietati antimicrobiene sunt direct corelate cu cantitatea de substanta naturala din Manuka numita Methylglyoxal sau, pe scurt, MGO .

La scurt timp dupa aceasta descoperire, Molan a stabilit un sistem de clasificare care a evaluat proprietatile antimicrobiene ale mierii numit „Factor Manuka unic” (UMF). Testarea UMF si MGO este acum standardul pentru verificarea puterii naturale a mierii de Manuka.  Ca exemplu , miere de Manuka de la Manuka Health Noua Zeelanda are dubla certificare (MGO si UMF), fiind cea mai populara miere si brand din lume.

Cele mai incredibile beneficii ale mierii de Manuka sunt direct corelate cu cantitatea sa abundenta de MGO. Mierea de Manuka ce are concentratie MGO mai mare, va fi mai eficienta.

(!) ATENTIE (!) Cumparati doar miere de Manuka originala ca sa puteti testa beneficiile acesteia.  Pentru asta recomandam ManukaShop.ro – lider de piata in Romania si importator direct al Manuka Health Noua Zeelanda in Romania.

1. Imunitate pentru copii si adulti

Mierea de Manuka este cea mai populara in randul copilasilor si adultilor incat ajuta la reducerea drastica a racelilor in sezonul rece.  Astfel cei mai multi oameni folosesc mierea de Manuka pentru acest beneficiu de imunitate, astfel : o lingurita pe zi pentru copilasi cu varsta minima de un an si doua pe zi pentru adulti.  Mierea de Manuka se ia pe toata perioada sezonului rece, in fiecare an.  (Mierea -> orice fel de miere nu doar Manuka, nu se recomanda copilasilor cu varsta mai mica de un anisor)

2. Mierea de Manuka lupta impotriva bolii dentare

Cercetarile sugereaza ca mierea de Manuka poate ajuta de fapt la tratarea gingivitei.

Intr-un studiu pilot, participantilor li s-a administrat fie guma de mestecat obisnuita, fie o miere de Manuka masticabila dupa fiecare masa. Dupa 21 de zile, rezultatele au aratat reduceri semnificative ale placii si sangerarii gingivale pentru cei care mestecau miere de Manuka, in timp ce nu au existat modificari semnificative cu grupul de control cu guma de mestecat.

Proprietatile antimicrobiene remarcabile ale mierii de Manuka au aratat beneficii extraordinare in promovarea si mentinerea sanatatii orale generale, care este vitala pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos. Nu este de mirare ca mierea de Manuka este adaugata in multe produse orale diferite, inclusiv pasta de dinti, apa de gura, guma si menta pentru a numi cateva!

3. Mierea de Manuka combate virusii si bacteriile

Mierea de Manuka prin beneficiile sale amelioreaza bolile, de la usoare la severe si este foarte recunoscuta ca un tratament eficient atat pentru bolile virale, cat si pentru cele bacteriene.

Proprietatile antivirale sunt cunoscute pentru a vindeca boli grave cum ar fi gripa! Un studiu din 2014 a aratat ca mierea de Manuka are un efect represiv foarte puternic impotriva virusului gripal si prezinta potentiale beneficii medicinale pentru a combate acest virus debilitant.

4. Mierea de Manuka ajuta la reducerea iritatiei (eczeme)

Printre beneficiile utilizarii mierii de Manuka descoperim si combaterea bacteriilor care pot cauza eczeme si acnee.  Stimuleaza imunitatea si ajuta celulele pielii sa se regenereze si sa se vindece acolo unde eczema a cauzat daune si durere.

Exista multe modalitati usoare de a folosi mierea de Manuka ca unguent topic pentru piele! 

5. Mierea de Manuka ii ajuta pe cei cu Fibroza Chistica

Cercetarile din 2019 de la Universitatea Swansea dezvaluie informatii revolutionare despre modul in care mierea de Manuka poate ajuta la sprijinirea oamenilor cu simptomele fibrozei chistice.

Din lucrarea de cercetare: Folosind tesut pulmonar, expertii au tratat infectiile bacteriene crescute cu miere de Manuka. Rezultatele au aratat ca a fost eficienta in uciderea bacteriilor rezistente la substante antimicrobiene cu 39%, comparativ cu 29% pentru antibiotice, imbunatatindiin acelasi timp activitatea unor antibiotice care nu au putut functiona eficient de la sine. Mierea si antibioticele combinate au ucis 90% dintre bacteriile testate.

6. Mierea de Manuka calmeaza durerea de gat

Proprietatile antibacteriene si antiinflamatoare ale mierii de Manuka o fac un instrument de baza pentru tratarea durerilor de gat si a simptomelor de biofilm asociate acesteia.  Mierea de Manuka ajuta la atacarea cauzei bolii in durerea in gat, diminuand, de asemenea, asprimea simptomelor. Acest lucru echivaleaza cu un timp de vindecare mai scurt si cu mai putina durere in acest proces!

  7. Mierea de Manuka poate trata ulcerele de stomac

Un ulcer de stomac este o rana pe captuseala stomacului intern. Aceste ulcere sunt leziuni ale mucoasei, de obicei cauzate de acidul clorhidric. Ulcerele pot fi cauzate si de o bacterie numita Helicobacter Pylori – H. Pylori . 

Ulcerele de stomac sunt din pacate destul de frecvente si pot fi destul de dureroase. In 2016, cercetatorii au putut descoperi ca mierea de Manuka a ajutat la protejarea si vindecarea leziunilor atunci cand au aparut.  Mierea de Manuka intareste stomacul, in timp ce ucide in mod eficient bacteriile daunatoare care incearca sa intre.

  8. Rolul mierii de Manuka in cercetarea cancerului

Cercetarile efectuate in 2013 au descoperit ca mierea de Manuka are proprietati antitumorale considerabile si ca inhiba cresterea celulelor canceroase. S-a descoperit de asemenea ca mierea de Manuka prin beneficiile sale induce apoptoza, o reactie biochimica care duce la moartea celulelor nervoase. 

Mierea de Manuka a contribuit si la reducerea efectelor secundare toxice ale chimioterapiei!

9. Reflux gastric

Foarte multi oameni utilizeaza mierea de Manuka (2 lingurite pe zi, luate inainte de mese si lichide) pentru a trata in mod naturist refluxul gastro. 

DE UNDE SA CUMPERI MIERE DE MANUKA ORIGINALA ?

Ca sa ai siguranta ca ai luat miere de Manuka originala, cel mai bine cumperi de la ManukaShop.ro care este liderul de piata din Romania.  ManukaShop.ro este importator direct al Manuka Health Noua Zeelanda, nr 1 miere de Manuka din lume, miere care este prezenta si in magazinele Mega Image, Kaufland, Auchan, Emag, etc si unde a fost verificata bineinteles inainte de listare, pentru calitate si origine.  ManukaShop.ro face orice livrare in mod gratuit si pune in pachet certificatul de origine si garantie al produselor sale.

Va dorim multa sanatate.

Nota. In caz de orice simptome bineinteles ca se recomanda vizita la medic si urmarirea indicatiilor acestuia insa puteti sa consumati si miere de Manuka pentru beneficiile sale.

FOTO: manukashop.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare