Boli

#dus #fitness #minge #gantere #ciuperci #microbi #sala #viroze #geanta de antrenament

Sala de fitness, sursa de microbi. Cum previi imbolnavirile

Sala de fitness este locul in care ne construim un corp suplu si o sanatate de fier. Din pacate, intrucat sunt frecventate de multe persoane, salile de gimnastica sunt pline de microbi. Ganterele, echipamentul cardio, manerele bicicletelor sau ale benzilor de alergat, toate aceste obiecte reprezinta o adevarata oaza de inmultire pentru bacterii.

Apeleaza la cateva trucuri simple prin care poti tine la distanta gripa, raceala si alte afectiuni microbiene atunci cand te afli la sala de fitness. Mai jos afli care sunt sursele de contaminare de care sa te feresti.

Geanta de antrenament

Poarta intotdesuna la tine un spray dezinfectant pentru geanta de antrenament. De ce? Pentru ca aceasta sta in diverse locuri, cum ar fi portbagajul masinii sau dulapul de antrenament. Aceste lucruri sunt medii de dezvoltare a microbilor, pe care nu vrei sa-i aduci in casa la finalul zilei.

Sticla de apa

Tocmai ce ai transpirat din abundenta la un exercitiu, desfaci dopul sticlei si bei. Pe langa apa, sunt sanse mari sa fi ingerat si cateva bacterii. Asta pentru ca mana ta se afla in contact permanent cu manerele aparatelor, iar tu cu aceeasi mana desfaci si capacul sticlei.

Cel mai bine este sa-ti iei una din acele sticle cu un capac retractabil pe care il poti trage cu dintii atunci cand vrei sa bei, fara sa fie nevoie sa-ti folosesti palmele.

Aglomeratia din sala

Salile aglomerate sunt un mediu ideal de transmitere a virozelor sau racelilor. Este suficient ca unul dintre cei care se antreneaza sa tuseasca, ca toata lumea sa fie expusa. Stai departe de cei care dau semne de boala, chiar daca ai facut vaccinul antigripal.

Nu-ti atinge fata decat daca este nevoie si spala-te pe maini, inainte si dupa sala. Daca nu ai sapun, foloseste gelul dezinfectant.

Dusul si sauna

Ai grija la podeaua dusului sau a saunei. Foloseste papuci si evita pe cat posibil sa pasesti descult in aceste locuri, caci s-ar putea sa te alegi cu o ciuperca, daca ai pana si cea mai mica taietura in piele. O alta sursa de bacterii sunt bancile de lemn din saune, in special acolo unde oamenii se asaza dezbracati. Este bine sa folosesti un prosop atunci cand intri la sauna.

Mingea de fitness

Ca orice alt obiect din sala de fitness, si mingile medicinale sunt la fel de pline de microbi, in special de stafilococul auriu, care si-ar putea gasi o casa buna aici. Nu iti atinge fata daca le folosesti si dezinfecteaza-ti mainile dupa antrenament.

Sursa foto: zandair.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare