Boli

#Monica Pop #orbire #medicamente

Medicul Monica Pop atrage atentia. Aceste medicamente pot duce la orbire

Medicul oftalmolog Monica Pop atrage atentia asupra administrarii unor medicamente dupa ureche. Doctorul spune ca automedicatia este foarte periculoasa, iar unele medicamente pot duce chiar la orbire daca sunt luate fara recomandarea unui medic, in dozajul optim.

 

"Exista nenumarate categorii de medicamente pe al caror prospect se regasesc si efecte secundare ca tulburarile de vedere. Astfel, ce trebuie sa stim este ca medicamentele cu cel mai mare risc sunt anticonceptionalele, inclusiv cele de noua generatie.

Singurii care le recomanda in continuare sunt ginecologii, fara a lua in calcul ca riscul de accidente cerebrale e foarte mare atat in cazul persoanelor cu probleme vasculare, tromboze, cat si in cazul femeilor sanatoase.

Din 100 de femei, cinci pot experimenta aceste efecte. Acestea din urma contin atropina si beladona, contraindicate in glaucom. Acum cativa ani, intr-o singura noapte, mi-au venit la spital sapte pacienti cu pupilele dilatate si vedere proasta (...)", a atras atentia medicul Monica Pop.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare