Boli

#medicamente #balonare #arsuri stomacale #mahmureala #greata #varsaturi #indigestie

Medicamente utile de Pasti

Iesirea din post ne face uneori sa mancam in exces si sa intampinam apoi probleme grave de digestie care pot transforma o zi frumoasa de sarbatoare, intr-un calvar. Pentru a preveni acest lucru, iar masa in familie sa fie o bucurie continua, este recomandat sa te aprovizionezi cu medicamentele necesare din timp, pentru a nu fi nevoit sa cauti farmaciile deschise, chiar in ziua de Pasti.


Desigur, este mai mult decat evident ca inainte de toate trebuie sa eviti excesele, si sa mananci cu limita, chiar daca papilele gustative sunt in extaz si vor mai mult.


Iata cateva dintre cele mai des intalnite probleme de sanatate in zilele de sarbatoare si medicamentele de care ai nevoie pentru a le face fata:


Balonarea


Balonarea este o tulburare intestinala cauzata de obiceiurile alimentare nesanatoase.  Din pacate, foarte multe persoane sunt predispuse acestei tulburari a stomacului in perioada sarbatorilor. Balonarea se manifesta prin umflarea abdomenului, din cauza meselor dese si copioase si in urma producerea unei cantitati de gaze, mai mari decat in mod obisnuit.


Pentru a evita balonarea trebuie, in primul rand, sa mananci incet, fara sa te grabesti si, mai important de atat, sa faci asocierile alimentare corecte, fara sa amesteci mancaruri necompatibile.


Medicamente pentru balonare: Redigest, Favicalm, Carbune medicinal , Anghirol, Triferment, Dills Digestive, Sab -Simplex, Colebil, Espumisan, Dulcolax.


Indigestie


Digestia reprezinta descompunerea hranei in nutrienti (minerale, vitamine, aminoacizi, lipide, glucoza etc) si este realizata de catre enzimele din alimente sau de cele care sunt create de organism cu ajutorul hranei.  Procesul de digerare a hranei incepe in cavitatea bucala si se continua in stomac si in intestinul subtire . Lipsa digestiei sau digestia dificila este provocata de o alimentatie greoaie, de mancaruri grase sau de combinatii nepotrivite. Indigestia se poate manifesta fie prin diaree, fie prin constipatie.


Medicamente pentru indigestie: Digest-duo, Emetin, Gastroprotect, Colebil, , Fiobilin, Furazolidon, Loperamid, Mezym, triferment, ColonHelp, Ox Bill, Sanyzme sirop, Bil Plus.


Arsuri gastrice


Arsurile gastrice sau arsurile la stomac sunt provocate imposibilitatea stomacului de a procesa mancarea. Astfel, anumite alimente nedigerate produc senzatia de balonare si flatulenta, in timp ce sucul gastric acid ajunge in esofag si il irita. Aceste arsuri se manifesta prin dureri stomacale si senzatie de acru in gura. In principiu poti evita acest arsuri prin evitarea meselor foarte copioase, prin limitarea alimentelor grase, a bauturilor carbogazoase si a citricelor. De asemenea, un pahar mare cu apa, baut din cand in cand, va dilua acidul gastric.


Medicamente pentru arsuri gastrice: Favicalm, Metroclopramid, Dicarbocalm, Motilium, Omez, Maalox, Gastrocalm.


Greata si varsaturi


Aceste doua stari apar de obicei atunci cand mananci prea mult, cand combini alimente necompatibile, cand mananci cu prea multa pofta, cand exista o alergie la un anumit medicament sau cand prezenta unui anumit miros este deranjanta. De asemenea, varsaturile pot fi provocate si de tuse puternica.


Medicamente pentru greata si varsaturi: Metoclopramid, Scobutil, Emetiral, Cerucal, Motilium, Glucoza.


Mahmureala


Mahmureala este starea de ameteala si cefalee care se instaleaza dupa consumarea unei cantitati mai mari de alcool.


Medicamente pentru mahmureala: Aspirina, Digestfort, Vitamina B6.


ATENTIE: Medicamente mentionate se iau numai dupa ce ati primit acordul medicului sau farmacistului!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare