Boli

#craciun #revelion #medicamente #balonare #indigestie #mahmureala

Medicamente utile de Craciun si Revelion

Craciunul si Revelionul sunt doua sarbatori la care de obicei se consuma foarte multa mancare si chiar bauturi alcoolice. Mai mult decat atat, nu trebuie sa uitam ca este sezonul racelilor si a gripelor, motiv pentru care este recomandat sa avem in casa toate pastilele de care este posibil sa avem nevoie. Iata o lista cu cele mai frecvente probleme si medicamentele pe care ar trebui sa le ai in casa de Craciun si Revelion.


Balonare


Balonarea este o problema care apare in urma unor obiceiuri alimentare nesanatoase si se manifesta prin umflarea abdomenului din cauza meselor copioase si dese, dar si prin producerea unei cantitati mai mari de gaze.


Poti evita balonarea daca mananci incet, daca mananci alimente compatibile si daca mentii distanta de bauturile carbogazoase.


Medicamente pentru tratarea balonarii: Espumisan, Redigest, Favicalm, Colebil, Triferment, Carbune medicinal .


Indigestie


Indigestia reprezinta incapabilitatea organismului de a mai descompune hrana in nutrienti (vitamine, minerale, glucoza, aminoacizi etc)  si este provocata de o alimentatie greoaie, de o mancaruri grase sau combinatii nepotrivite. De obicei, indigestia se manifesta prin diaree sau constipatie.


Medicamente care trateaza indigestia: Fiobilin, Emetin, Gastroprotect, Colebil, Furazolidon, Mezym, Triferment, Loperamid.


Arsuri gastrice


Arsurile gastrice, cunoscute si sub denumirea de arsuri la stomac sunt rezutatul inposibilitatii stomacului de a procesa mancarea. Mai exact, alimentele nedigerate produc senzatia de balonare si flatulenta , iar sucul gastric acid ajunge in esofag si il irita. Arsurile gastrice se manifesta prin dureri de stomac si senzatia de acru in gura.


Pentru a evita aparitia arsurilor gastrice, fereste-te sa mananci foarte mult la o masa, foarte variat si limiteaza bauturile carbogazoase si citricele.


Medicamente care trateaza arsurile gastrice:  Dicarbocalm, Favicalm, Metroclopramid, Gatrocalm, Omez, Maalox.


Mahmureala


Mahmureala reprezinta starea de ameteala si durerea de cap care apare a doua zi dupa consumarea unei cantitati prea mari de alcool. Pentru a o preveni, este recomandat sa consumi foarte putin alcool si sa mananci bine inainte de a bea.


Medicamente care trateaza mahmureala: Aspirina, Vitamina B6.


Raceala si gripa


Avand in vedere ca ne aflam in sezonul rece si ca de obicei la petrecerile de Craciun si Revelion ne imbracam mai sumar, este foarte posibil sa ne confruntam cu un inceput de raceala care se manifesta prin stranut, dureri de cap sau frisoane. Ar fi bine sa iei cateva medicamente in mod preventiv.


Medicamente pentru raceala si gripa: Fervex, Nurofen, Aspirin C, Humex, Coldrex, Ibalgin.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului