Boli

#purtare manusi #manusi de protectie #manusi

Manusile de protectie creeaza un fals sentiment de siguranta! Rafila: Mai bine te speli pe maini

Manusile de protectie nu previn raspandirea coronavirusului. Acesta poate fi usor luat pe lanusi si apoi transportat pe alte suprafete ducand astfel la contaminarea acestora, dar si a altor persoane.

Medicii ne avertizeaza ca nu trebuie sa le purtam toata ziua, ci doar cand mergem la cumparaturi sau intram in contact cu suprafete contaminate.

Medicii sustin ca purtatul manusilor poate crea un fals sentiment de siguranta. Virusul poate fi transmic chiar daca porti manusi.

"Ai senzatia ca avand manusi esti protejat si faci foarte multe lucruri nepotrivite. De exemplu, folosesti manusa mult timp, iti pui mana pe fata, eu nu am vazut pe nimeni care sa poarte manusi si sa spele manusa la robinet.", a declarat Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS.

Daca porti manusi, dar iti atingi fata, sau alte obiecte personale, atunci este de prisos sa le porti.

"Unii le poarta foarte multe ore. Pai decat sa port o pereche de manusi patru ore, mai bine nu port manusi si ma spal din jumatate in jumatate de ora sau din ora in ora. Este mult mai eficient decat sa port manusi patru ore. Ajung sa contaminez suprafete purtand eventualul virus dintr-o parte in alta prin intermediul manusilor.", adauga Alexandru Rafila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare