Boli

#machiaj #ochi #cornee #cosmetice

Machiajul si problemele oculare

Cosmeticele, desi au un rol important in imaginea unei femei, pot uneori sa creeze diverse probleme de sanatate. Cel mai des intalnite afectiuni provocate de produsele de machiaj se afla la nivelul ochilor. Acestia sunt extrem de sensibili, iar in contact cu anumite substante straine, pot reactiona intr-un mod neplacut.


Exista foarte multe persoane care se prezinta la cabinetele oftalmologice cu alergii, infectii si chiar rani la nivelul corneei provocate de produsele sau instrumentele de infrumusetare.


Atentie la cornee


Ranirea corneei se intampla in cele mai multe cazuri din cauza periutei rimelului sau a creionului dermatograf. O singura clipa de neatentie sau o miscare gresita pot avea consecinte grave. Pentru ca zona corneei este foarte sensibila si poate fi ranita foarte usor, de cele mai multe ori sunt necesare interventii medicale urgente.


De asemenea, pot aparea infectii din cauza bacteriilor pe care fardurile le contin, motiv pentru care nu este recomandat sa utilizezi produsele cosmetice ale altor persoane sau testerele din magazine. Mai mult decat atat, chiar si produsele tale au nevoie o curatare la un anumit interval de timp: pensulele pentru fardul de pleoape trebuie spalate saptamanal cu apa si sapun, iar creionul varful creionului dermatograf trebuie sters cu un servetel curat. Sa pui aici link catre intretinerea pensulelor stiu ca ai scris tu mai demult.


Ingredientele din care sunt fabricate cosmeticele pot si ele sa provoace alergii sau roseata, usoara iritare sau lacrimare. Din acest motiv trebuie sa acorzi atentie produselor pe care le achizitionezi, iar daca se poate acestea ar trebuie sa fie hipoalergice. In cazul in care si aceste produse iti provoaca probleme, ar trebui sa consulti un medic deoarece in mod sigur exista o problema de natura cronica, pe care numai un oftalmolog o poate depista si trata.


Iata cateva sfaturi pentru a evita problema iritatiilor si a infectiilor ochilor cauzata adesea de produsele cosmetice:

 

  • Evita sa aplici creionul dermatograf pe mucoasa oculara pentru ca zona este foarte sensibila si se poate infecta daca produsul cosmetic are bacterii, praf sau pur si simplu daca are substante la care ai alergie.
  • Nu imprumuta produsele cosmetice si nu folosi testerele disponibile in magazine.
  • Dupa ce ai ascutit creionul dematograf, traseaza o linie pe mana pentru ca varful sa nu iti provoace rani.
  • Nu folosi acelasi produs cosmetic mai mult de 6 luni de la prima utilizare (rimelul se schimba la 3 luni).
  • Evita sa introduci periuta unui rimel vechi in tubul unui rimel nou pentru ca astfel vei transmite bacteriile.
  • Nu folosi un ac sau un obiect ascutit pentru a-ti separa genele. Acest lucru este foarte periculos si printr-o simpla miscare gresita, se poate intampla o adevarata tragedie.
  • Evita sa iti machiezi ochii in autoturism/tren pentru ca poti provoca rani ochilor.
  • Foloseste un demachiat special pentru zona oculara si ai grija ca produsul sa nu iti intre in ochi pentru ca in mod sigur iti va provoca mancarimi .
     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare