Boli

#conferinta autism #copii cu autism #autism

Luna martie aduce in prim-plan un nou eveniment esential despre autism

Asociatia pentru Sanatate Mintala a Copilului, alaturi de Asociatia Impreuna cu Zambet si Asociatia Special Kids-Copii Speciali organizeaza la Bucuresti, in data de sambata, 18 martie, la Sala Dalles, o noua conferinta despre autism. Evenimentul trateaza tema „Schimbare de paradigma in autism. Autismul – cauza sau efect al altor tulburari? Dezbatere: consumul excesiv de ecrane la bebelusi poate cauza comportamente asemanatoare autismului?”.

 

Conferinta isi propune sa schimbe modul in care trebuie priviti copiii ce au fost diagnosticati cu autism si sa dezvaluie ce este, de fapt, autismul si care sunt caile terapeutice si medicale prin care se poate trata, pentru a oferi celor afectati o viata cat mai aproape de normalitate.

Evenimentul va aborda pe larg subiectul autismului, de la cauze, analize si protocoale de tratament, pana la terapii de recuperare, terapii aditionale si terapii holistice.

Autismul este o afectiune considerata drept una dintre cele mai frecvente tulburari ale copilariei, care se poate trata, insa, daca recuperarea incepe cat mai devreme. “Cu cat este mai mic copilul, cu atat creierul are o flexibilitate mai mare si, bineinteles, procesul terapeutic de recuperare are o eficienta sporita”, a mentionat Marius Teodor Zamfir, psiholog clinician psiholog clinician - Presedinte al Asociatiei pentru Sanatate Mintala a Copilului.

Conferinta ii va avea ca invitati speciali pe Prof. Univ. Dr. Tudorel Butoi Severin, seful cabinetului de investigatii psihologice si analiza comportamentala, pe Conf. Univ. Dr. Budisteanu Magdalena, care va oferi informatii despre “Sindroamele genetice cu comportamente de spectru autist”, Conf. Univ. Dr. Carmen-Michaela Cretu, pentru a prezenta "Riscul infectiilor parazitare la copilul cu autism" si Dr.Adelina Glangher, care va avertiza asupra "Tulburarii  de somn in autism".

Psihologi, medici, parinti si studenti sunt asteptati sa se inscrie la conferinta din 18 martie pe site-ul dedicat, www.conferinteautism.ro, unde se regasesc informatii complete despre eveniment.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului