Boli

#limba #deshidratare #rinichi #intestine #splina

Limba iti arata daca esti bolnav

Culoarea normala a limbii unei persoane este roz, iar orice schimbare vizibila a acestei culori poate fi un semnal de alarma. Daca analizezi cu atentie nuanta acesteia si modificarile care apar in urma imbolnavirii, poti preveni diverse afectiuni sau cel putin poti ajunge din timp la un medic pentru a depista o boala care este la inceput de drum.


In mod obisnuit, limba trebuie sa fie umeda, lipsita de crapaturi sau amprente dentare, cu un depozit albicios intr-o cantitate foarte mica.


Iata cateva dintre semnalele pe care culoarea limbii ti le poate da in momentul in care organismul tau sufera:


Limba rosie


Limba rosie indica faptul ca temperatura corpului este mare sau ca suferi de deshidratare .  In acelasi timp, culoarea rosiatica a limbii poate fi un semn al faptului ca exista anumite probleme cu tensiunea arteriala.


Daca doar varful limbii este rosu aprins, este foarte posibil sa suferi de boli de inima .


Limba alba sau galbena


Este absolut normal ca la suprafata limbii sa existe o pelicula albicioasa subtire, insa atunci cand limba devine aproape alba sau galbena, este cazul sa mergi la medic. Acesta poate fi un semn ca suferi de infectii sau boli bacteriene sau ai probleme cu rinichii si intestinele.


Limba cu amprente dentare


Atunci cand pe limba se vad semne ale dintilor inseamna ca te confrunti cu un deficit de energie a splinei, ceea ce poate duce la stari precum oboseala,  senzatie de frig si diaree.  Mai exact, functiile de distrugere a globulelor rosii sunt deteriorate si apararea antiinfectioasa prin producerea de substante antimicrobiene functioneaza foarte greu.


Limba cu crapaturi


Daca limba are o crapatura vizibila pe centru, este foarte posibil sa existe anumite probleme ale coloanei vertebrale. Totodata, crapaturile de la nivelul limbii pot fi semn al unui deficit de energie, astfel ca exista anumite organe care nu functioneaza la capacitatea normala.


Cand iti poti controla limba


Verificarea limbii se face in mod normal dimineata, inainte de micul dejun si inainte de a te spala pe dinti deoarece atunci este momentul in care limba noastra nu este afectata de acizi si alimente.


De asemenea, controlul limbii nu se face atunci cand te afli sub tratament medicamentos (antibiotice, anticonceptionale etc) deoarece pastilele pot modifica aspectul si culoarea limbii.
 

Sursa foto : canterbury .ac.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare