Cercetatorii au gasit o leguma care are capacitatea de a reducere efectele alcoolului asupra organismului. Este un aliment foarte util, recomandat pentru persoanele care au avut o noapte cu excese in ceea ce priveste cantitatea de alcool.
In cautarea unui remediu naturist care sa diminueze efectele nocive ale alcoolului asupra organismului, specialistii au descoperit ca o leguma are proprietati vindecatoare. I se spune acum si "leguma anti-mahmureala" si reprezinta o solutie sanatoasa pentru a scapa de mahmureala de dupa o noapte de petrecere.
Care este leguma anti-mahmureala?
Specialistii spun ca un consum regulat de rosii poate oferi o protectie valoroasa impotriva efectelor nocive ale alcoolului. Ele sunt bogate in vitamina C, vitamina K si potasiu. Atunci cand o persoana consuma alcool enzimele din ficat descompun alcoolul, dar acest proces poate provoca leziuni la nivelul celulelor hepatice, de asemenea creste nivelul de inflamatie. Rosiile contin lycopene, care este un antioxidant puternic care le ofera culoarea lor caracteristica rosie. Acest lycopene are proprietati anti-inflamatorii si este capabil sa neutralizeze radicalii liberi din organism, reducand astfel inflamatia si reducand riscul de boli de inima si cancer.
De asemenea, vitamina C din rosii este foarte importanta pentru a mentine sistemul imunitar puternic si sanatos. Astfel, ajuta la o vindecare mai rapida a organismului dupa o noapte de consum excesiv de alcool.
Care sunt rezultatele studiului cu privire la rosie ca medicament anti-mahmureala
Medicul Xiang-Dong Wang de la Tufts University din Boston si echipa sa au testat efectul benefic al rosiilor asupra soarecilor de laborator expusi la alcool. Zilnic soarecii au primit zilnic 100 de ml de alcool, echivalentul a aproximativ sapte bauturi alcoolice standard, timp de patru saptamani. Pe parcursul acestor saptamani au fost testate trei tipuri de rosii asupra subiectilor de laborator. Analizele au demonstrat ca pudra de rosii a redus daunele cauzate de consumul de alcool la 90% dintre soarecii de laborator.