Boli

#rinoplastie #interventie rinoplastie

La ce foloseste rinoplastia?

Rinoplastia este o operatie estetica a nasului. Este una dintre operatiile vedete ale chirurgiei estetice. Mai mult decat orice alta operatie, rezultatul trebuie sa fie ireprosabil, asa cum arata. Afla ce trebuie sa stii inainte de a lua in considerare o astfel de operatie de rinoplastie.

In ce consta rinoplastia?

Rinoplastia se refera la operatia plastica si estetica a nasului, cu scopul de a corecta disgratiile prezente (fie congenitale, in urma unui traumatism sau imbatranirii). Prin urmare, este necesar sa se diferentieze:

  • Rinoplastia functionala, al carei scop este indreptarea septului, sursa dificultatilor de respiratie;
  • Rinoplastia estetica, al carei scop este modificarea morfologiei nasului, fie la nivelul partii osoase superioare, fie la nivelul partii sale inferioare mobile numite cartilaginoase.

Este astfel posibila indreptarea, scurtarea sau reducerea in inaltime si latime a unui nas in cele doua structuri osoase si cartilaginoase ale sale. Interventiile chirurgicale functionale si corective pot fi combinate, aceasta se numeste septorinoplastie. Rinoplastia poate fi combinata cu alte proceduri de chirurgie estetica, precum genioplastia (modificarea barbiei). Aceasta procedura poate fi efectuata atat la barbati, cat si la femei. Cu toate acestea, se recomanda sa astepti pana la sfarsitul perioadei de crestere inainte de a o practica, adica de la varsta de aproximativ 17 ani.

Consultatie inainte de rinoplastie

  • Intelegerea asteptarilor pacientului

Pasul esential este definirea clara a obiectivelor rinoplastiei. Pacientul trebuie sa explice perfect dorintele de schimbare pe care si le doreste. Lucrul la fotografii medicale alb-negru este esential. Iti permite sa efectuezi simulari (morphing), in special in profil, si sa iti imaginezi rezultatul asteptat. Acesta este, de asemenea, momentul ca pacientul sa puna orice intrebari.

  • Importanta si limitele simularilor pe calculator

Simularile fetei sunt, din pacate, mai putin precise. Trebuie sa fii atent la rezultate, mai ales la computer, care nu vor reprezenta neaparat rezultatul final. Cu toate acestea, o simulare este esentiala pentru a aborda rezultatul si astfel a personaliza mai bine interventia chirurgicala. Intr-adevar, nu exista doua fete la fel si „crearea pe masura” este esentiala. In sfarsit, in tehnica chirurgicala si in rezultatul acesteia pot interveni mai multi factori: structura oaselor nasului, cartilajul, forma fetei, finetea pielii.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului