Boli

#depresie #job #loc de munca

Joburi care te pot imbolnavi de depresie

Anumite job-uri ii predispun pe angajati la depresii din cauza anumitor aspecte si indatoriri pe care le presupune locul de munca respectiv. In mod evident, aparitia depresiei depinde foarte mult si de angajat care poate fi mai sensibil sau usor instabil din punct de vedere emotional .


Iata o lista cu 5 joburi care au tendinta sa provoace depresie


Bona sau infirmiera


Aproape 11% dintre persoanele care au un job care consta in ingrijirea unei persoane, au declarat ca au ajuns sa sufere de depresie din cauza obiectului muncii. Acest lucru este cauzat de faptul ca jobul implica spalarea, hranirea si in general ingrijirea unor persoane incapabile sa isi arate si sa isi exprime multumirea si aprecierea fata de angajatul respectiv. Aceasta lipsa are un impact emotional destul de puternic si creaza frustrari care pot da nastere unei depresii mai mult sau mai putin grave.


Ospatar/chelner


Stresul, clientii nemultumiti si atitudinea ofensatoare a acestora sunt doar cateva dintre motivele pentru care o persoana poate deveni depresiva in numai cateva saptamani de la angajare, mai ales daca nu este obisnuita cu un astfel de mediu. Este adevarat ca o persoana care lucreaza in acest domeniu, se „caleste” psihic dupa cateva luni, dar nu toata lumea are norocul sa reziste atata timp si sa iasa dintr-un astfel de cerc fara anumite probleme cum ar fi stari frecvente de nervozitate si depresie.


Asistent social


Avand in vedere ca un asistent social lucreaza cu familii aflate in dificultate, copii si femei abuzate si alte cazuri asemanatoare, este lesne de inteles ca riscul ca angajatul sa fie foarte supus riscului de a suferi de depresie este destul de ridicat, mai ales daca acesta este o persoana sensibila si cu un nivel crescut de empatie.


Medici si terapeuti


Medici, asistente si terapeuti – toate aceste categorii de angajati au un risc mare de a se imbolnavi de depresie in primele luni de la inceperea activitatii. Medicii, in special chirurgii asimileaza socuri puternice atunci cand se afla in situatia in care nu isi pot salva pacientii aflati pe masa de operatie. De asemenea, psihologii si psihiatrii pot avea si ei probleme din cauza problemelor grave pe care le asculta zilnic.


Profesori


Salariile mici, responsabilitatea mare si uneori impertinenta elevilor sunt lucruri pe care anumite cadre didactice nu le mai pot suporta si ajung sa sufere de depresie. In plus, profesorii sunt presati din mai multe parti – copii, parinti, directori, minister etc, iar aceasta presiune este uneori prea greu de suportat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare