Boli

#sanatate #diete #fitness #energie #analize medicale #alimente

Iubeste-ti corpul pentru a fi mai sanatoasa si mai fericita

Sa gasesti o femeie pe deplin multumita de felul in care arata este imposibil, intrucat intotdeauna apar mici imperfectiuni care in viziunea ei sunt colosale. Vrei sa fii mai sanatoasa si mai fericita? Atunci invata sa-ti iubesti corpul, rasfata-l, ingrijeste-l si te va rasplati cu o stare de spirit pozitiva si o energie debordanta. Sunt cateva modalitati simple prin care poti ajunge sa iti iubesti corpul si sa te simti bine in pielea ta.

Alege o dieta echilibrata

Alimentatia joaca un rol crucial in relatia pe care o ai cu organismul tau. Daca obisnuiesti sa consumi alimente nesanatoase, stii foarte bine ca organismul nu va aprecia gestul tau. In schimb, daca iti schimbi obiceiurile alimentare si alegi sa ai o dieta echilibrata din punct de vedere nutritional, vei demonstra ca iti iubesti corpul. De exemplu, in loc sa tii o dieta restrictiva pentru a slabi si a ajunge la greutatea dorita, mai bine adopti o alimentatie sanatoasa pe termen lung, din care elimini dulciurile, bauturile carbogazoase si, pe cat posibil, mezelurile.

Pielea ta va arata mult mai bine, parul va fi sanatos si stralucitor, iar kilogramele vor incepe sa dispara incet, dar sigur.

Fa miscare

Mersul pe jos face piciorul frumos, spune o vorba din batrani. Si cat adevar se ascunde in spatele acestor cuvinte. Miscarea te ajuta sa ai un corp tonifiat si o energie de zile mari. Crearea unui program zilnic in care incluzi cel putin 30 de minute de miscare este o modalitate simpla de a-ti iubi corpul si de a avea grija de el. Acelasi efect benefic il are si relaxarea in mijlocul naturii, deoarece te ajuta sa te incarci cu energie pozitiva.

Stabileste-ti teluri pe care le poti atinge

Conform specialistilor, unul dintre principalele motive pentru care femeile nu sunt multumite de ele este faptul ca isi stabilesc teluri pe care nu le pot atinge. In momentul in care isi dau seama ca nu au nicio sansa sa isi indeplineasca dorinta, sunt dezamagite si isi pierd increderea in sine. Nu ar trebui sa fie si cazul tau. Invata sa-ti stabilesti teluri pe care le poti atinge si vei demonstra ca iti iubesti corpul si capacitatile intelectuale.

In loc sa-ti propui sa slabesti 20 de kilograme in 3 saptamani, mai bine propune-ti sa slabesti cate un kilogram in fiecare luna. In loc sa-ti propui sa avansezi in functie dupa primele 3 luni de la angajare, mai bine propune-ti sa iti faci foarte bine treaba si sa te remarci prin rezultate.

Fa-ti un set de analize

A-ti iubi corpul inseamna a avea grija de el. Tocmai de aceea, este bine sa-ti faci anual un set de analize medicale, pentru a descoperi din timp daca suferi de anumite afectiuni sau daca ai deficiente de vitamine si minerale in organism. Nu ezita sa apelezi la tratamentele naturiste pentru a-ti detoxifia corpul si a-l ajuta sa fie sanatos tun. Daca el este sanatos, tu esti fericita.

Apropie-te de oamenii optimisti

Este placut sa te intalnesti cu prietenele in timpul liber si sa stati la discutii interminabile despre cat de mult ati mancat in ultima vreme, despre cum nu iti mai vine perechea de blugi de anul trecut sau cum ti se pare ca ai imbatranit. La fel de adevarat este faptul ca aceste discutii nu te fac sa-ti iubesti corpul, ci pot chiar sa te determine sa-l desconsideri.

In schimb, daca te apropii de oameni optimisti, care au o gandire pozitiva, vei vedea ca iti vei ajunge sa iti iubesti mai mult corpul si vei fi mai multumita de tine.

Sursa foto: bubblews.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului