Boli

# uscare haine in casa # boli haine uscate # uscare haine #haine uscate

Iti usuci hainele in casa? Uite la ce boli grave te expui!

Iti usuci haine in casa? Renunta cat mai repede la aceasta practica, mai ales daca esti alergic. Oamenii de stiinta scotieni au descoperit ca uscarea hainelor in incaperi inchise duce la aparitia alergiilor, precum rinita sau astmul.

Cercetatorii spun ca uscarea rufelor in casa duce la cresterea umiditatii la cote imense. Expertii institutiei din Glasgow au studiat 100 de locuinte si au descoperit ca 87% dint persoane isi uscau hainele in interiorul casei atunci cand vremea de afara era prea racoroasa. 

Intrand in casele oamenilor am vazut ca isi uscau hainele in sufragerii, in dormitoare, unii isi decorau la propriu casa cu hainele puse la uscat. Oamenii nu constientizeaza ca hainele spalate emit doi litri de apa in aer”, a declarat Rosalie Menon, unul dintre specialistii participanti la studiu.

Cercetatorii au concluzionat ca 75% din casele studiate prezentau un nivel de umiditate al aerului ce facilita aparitia acarienilor de praf. De asemenea, oamenii de stiinta au descoperit ca in casele in care hainele erau puse la uscat in interior, nivelul sporilor de mucegai era mult mai mare.

Totodata, mucegaiul din casa poate duce la boli grave ale aparatului respirator si chiar si la probleme psihologice, precum depresia. Unele mucegaiuri elibereaza toxine (numite micotoxine) care afecteaza sistemul nervos. Ele pot produce dureri de cap, dificultati de concentrare si chiar depresie, dupa cum arata un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea Brown din SUA. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare