Suntem expusi zilnic unei serii extinse de substante chimice toxice pe care le luam fara sa stim din alimentele pe care le consumam. Chiar zilele acestea s-a descoperit ca produse apartinand unuia dintre cei mai mari
producatori de lacatate contineau o cantitate semnificativa de dioxina – una dintre cele mai periculoase
substante toxice care poate avea consecinte foarte grave asupra sananatii Dioxina este un
compus chimic care se acumuleaza in tesutul gras atat la oameni cat si la animale. De obicei suntem expusi la dioxina atunci cand consumam
mancare grasa: carne, produse lactate sau orice alte alimente care contin grasimi . Nivelul ridicat la care poate ajunge dioxina din organism poate determina aparitia unor probleme grave de sanatate: dioxina poate infleunta functionarea normala a
glandelor endocrine, poate influenta dezvoltarea si aparita cancerului. Toate aceste probleme care pot aparea din cauza dioxinei se transmit
genetic de la mama la copil, atat prin
placenta dar si prin
laptele matern. Dioxina poate avea efecte benefice doar daca se gaseste in cantitati extreme de mici in organism, dar orice surplus poate provoca adervarate dezatre asupra organismului nostru fara sa existe metode de tratare a
intoxicarii cu dioxina.
Efectele pe care le are dioxina asupra sanatatii sunt multiple si foarte grave:
- Este un agent care poate provoca declansarea cancerului;
- Distruge sistemul imunitar lasand astfel sa creasca riscul aparitiei infectiilor si a altor afectiuni;
- Exista riscul aparitiei infertilitatii;
- Poate provoca complicatii la nastere si chiar creste riscul de avorturi;
- Pot aparea probleme la nivelul sistemului nervos;