Boli

#stres #sanatate #inima #studiu #riscuri # stil de viata sanatos #inimaafectiuni inima

Inima ramane imuna la stres daca ai un stil de viata sanatos

Persoanele care sunt stresate la locul de munca si au un stil de viata nesanatos sunt mai predispuse sa dezvolte boli coronariene, in comparatie cu cei care isi mentin un stil de viata sanatos, se arata intr-un studiu recent.


Cum afecteaza stresul la locul de munca sanatatea

In cadrul cercetarii efectuate de specialistii din cadrul Departamentului de Epidemiologie si Sanatate Publica de la University College London, au fost evaluati 102.000 de barbati si femei, cu varste cuprinse intre 17 si 70 de ani din Marea Britanie, Franta, Belgia, Suedia si Finlanda.

Pentru a stabili legatura dintre stresul la locul de munca, afectiunile coronariene si stilul de viata, s-a tinut cont de anumiti factori de risc, precum fumatul, consumul de alcool, lipsa exercitiilor fizice sau obezitatea. Stilul lor de viata a fost caracterizat drept sanatos, moderat nesanatos sau nesanatos.

Persoanele care nu au prezentat factori de risc au fost clasificate drept sanatoase, in timp ce persoanele cu un factor de risc au fost catalogate drept moderat nesanatoase.

Participantii la studiu care au prezentat doi sau mai multi factori de risc au fost etichetati drept persoane nesanatoase. Aproape 16% dintre participanti au raportat ca se simt stresati la locul de munca.

Studiul a relevat ca posibilitatea de a dezvolta boli coronariene este de 18.4 la 1.000 de persoane in ceea ce priveste persoanele stresate la locul de munca, in timp ce in cazul celor fara stres la locul de munca, riscul de a dezvolta boli ale inimii este de 14.7 la 1.000 de persoane.


Cum influenteaza stilul de viata sanatatea

De asemenea, cercetatorii au aratat ca riscul ca o persoana care are un stil de viata nesanatos sa dezvolte boli ale inimii este de aproape 31 la 1.000, o diferenta destul de mare in comparatie cu cei care au un stil de viata sanatos, la care riscul este de 12 la 1.000 de persoane.

In plus, rezultatele studiului au aratat ca, atunci cand stilul de viata si stresul la locul de munca au fost analizate impreuna, riscul persoanelor cu un stil de viata nesanatos, stresate la locul de munca, de a dezvolta boli coronariene este de 31.2 la 1.000, in timp ce in cazul celor cu un stil de viata sanatos si stresate la locul de munca, riscul este de 15 la 1.000.

"Aceste date observationale sugereaza ca un stil de viata sanatos ar putea reduce substantial riscul de a dezvolta boli coronariene in randul persoanelor stresate la locul de munca", a declarat dr. Mika Kivimaki din cadrul Departamentului de Epidemiologie si Sanatate Publica de la University College London.


Cauzele stresului la locul de munca

Stresul la locul de munca poate fi cauzat de presiunea mare din partea sefilor, prea multe responsabilitati pentru timpul petrecut la locul de munca, conflictele cu colegii, amenintarile privind riscul diponibilizarilor sau problemele financiare.


Cum sa-ti mentii un stil de viata sanatos

Pentru un stil de viata sanatos este recomandat sa ai o alimentatie echilibrata, bogata in nutrienti, sa faci exercitii fizice sau plimbari si sa iti stabilesti un program de somn pe care sa il respecti cu strictete. Astfel, organismul tau se va mentine sanatos o perioada indelungata.

Sursa foto: urbanclean.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului