Boli

#lipsa diagnostic #deja vu #Boli rare in lume #boli rare

Infricosator: un student britanic traieste de opt ani o senzatie continua de deja-vu! Pentru el, nimic nu este nou!

Pentru un tanar de 23 de ani din Marea Britanie, timpul nu mai curge la fel, iar viitorul practic nu exista. Acesta simte ca isi traieste trecutul iar si iar, si orice ar face nu reprezinta o noutate pentru el. Din acest motiv acesta a renuntat sa se mai uite la televizor, sa mai citeasca ziare sau reviste si a renuntat la studii.

Cazul sau a uimit lumea medicala. Doctorii nu au nicio explicatie pentru ceea ce i se intampla baiatului. Timp de opt ani de cautat diagnostice si solutii insa nu au resuit sa faca nimic pentru studentul britanic, care a refuzat sa isi faca public numele, conform telegraph.co.uk.

Primele senzatii de deja-vu, in timpul facultatii

Misterioasa problema de sanatate s-a declansat la putin timp dupa ce s-a inscris la facultate. Intai au fost episoade sporadice in care simtea ca a mai trait o data o anumita senzatie, insa apoi au devenit din ce in ce mai apasatoare. In 2008 a mers la medic, insa in zadar, deoarece doctorii nu au putut pune niciun diagnostic. Tanarul a crezut ca poate trai cu aceasta povara, insa s-a inselat.

In 2010 a mers la alte teste, caci situatia devenea infricosatoare: citea ziarul degeaba, fiindca i se parea ca stie toate articolele, televizorul nu-i aducea nimic nou, deoarece i se parea ca mai vazuse emisiunile, desi, in realitate, acest lucru era imposibil. Nici la cursuri nu a mai mers, deoarece nu avea nimic de invatat, dupa spusele lui.

Medicii nu au gasit tratament, dar au descoperit cateva posibile cauze. In copilarie tanarul a suferit de o teama patologica de microbi, drept urmare se spala pe maini foarte des si facea 2-3 dusuri pe zi, de teama sa nu se imbolnaveasca.

Anxietatea, un posibil factor delcansator al cosmarului

Medicii sunt cu atat mai surprinsi, deoarece tanarul nu are problemele neurologice ale unor persoane care sufera de deja-vu cronic. Multi dintre cei care au deja-vu cronic, desi traiesc des senzatia "ca am mai fost odata aici", sunt bolnavi de epilepsie.

Insa tanarul nu prezinta nici un semn de boala psihica sau vreo leziune la nivelul creierului. Dr. Christine Wells, psiholog la Sheffield Hallam University, care l-a urmarit indeaproape, spune ca barbatul sufera si de o anxietate crescuta. "Anxietatea poate cauza senzatia de repetitie din creierul studentului", spune Dr. Christine Wells, citata de telegraph.co.uk.

Deocamdata, britanicul este nevoit sa traiasca drept un prizonier al timpului care nu are nimic nou sa-i ofere, deoarece medicii nu ii pot administra un tratament, nestiind care sunt cauzele exacte ale misterioasei maladii.

Sursa foto: facebook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare