Boli

#dureri de dinti #paste de dinti #carii #dinti sanatosi #dureri dentare

Indicatii pentru prevenirea durerilor dentare

Durerile dentare, considerate cele mai rele dureri dupa cele ale nasterii si cele din colica renala, pot fi prevenite respectand cateva indicatii simple.

1Consumati cat mai multe legume si fructe proaspete, care pe langa curatirea mecanica, stimuleaza si secretia salivara asigurand autocuratirea.

2 Reduceti consumul de carbohidrati si zaharuri rafinate care cresc aciditatea cavitatii bucale si favorizeaza dezvoltarea germenilor din placa bacteriana, furnizandu-le baza nutritiva.

3 Evitati consumul de alimente lipicioase, ce constituie un suport ideal pentru fixarea placii bacteriene si a tartrului.

4 Consumati bauturile acidulate si sucurile de fructe la temperatura ambientala si cu paiul de preferinta.

5 Evitati consumarea de alimente  la temperaturi extreme (rece-cald) si mai ales combinarea lor, deoarece pot produce fisuri ale smaltului, sensibilitate dentara si ulterior carii.

6 Nu spargeti samburii, alunele, fisticul in dinti. Nu deschideti sticlele de bere sau alte recipiente cu dintii. Se pot fractura!

7 Consumati la finalul meselor alimente ce scad aciditatea salivei, cum ar fi branzeturile, alunele si nucile.

8 Clatiti energic cu apa dupa ingestia oricarui aliment pentru indepartarea resturilor interdentare,  scaderea aciditatii si fluidificarea salivei.

9 Clatiti saptamanal gura cu o solutie de tinctura de smirna pentru scaderea aciditatii cavitatii bucale si reducerea carioactivitatii florei bucale.

10 Consumati cat mai multe ceaiuri de plante cu efecte curative pe mucoasa bucala sau ceai verde cu efect  carioprotector, prin teina si taninul pe care il contine.

11Spalati-va pe dinti de doua ori pe zi cu periuta si pasta indicate de medicul dumneavoastra curant, la aproximativ 15-20 minute dupa ingestia de alimente  pentru a nu leza smaltul ce poate fi sensibil si poros  in special dupa alimente ce cresc aciditatea si produc demineralizari.

12 Folositi ata dentara si periutele interdentare pentru indepartarea resturilor alimentare si a placii interdentare ce pot produce carii interdentare.

13 Folositi constant o apa de gura  cu care clatiti energic, in special dupa periajul de seara, pentru reducerea numarului si activitatii florei bacteriene din cavitatea bucala.

14 Mergeti regulat la controalele stomatologice si efectuati cel putin o profilaxie dentara pe an.

15 Tratati leziunile dentare in stadii incipiente, inainte sa apara durerea.

16 Consultati rapid un stomatolog de la primele semne, inainte ca durerea sa devina insuportabila si sa nu mai cedeze la nici un calmant.

17 Nu abuzati de automedicatie ce va poate afecta stomacul, ficatul, rinichii sau chiar inima in  cazul unei boli preexistente.

 

Daca aveti intrebari despre prevenirea durerilor dentare, le puteti adresa doamnei Dr Stomatolog Lucy Visinescu, printr-un comentariu la acest articol.
Date de contact:
Tel 0744 68 76 65
email: lucy.visinescu@gmail.com
sector 1, Bucuresti

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare