Boli

#mybloodisgold # campanie donare de sange #donare sange #sange

In pas de alergare la donare: #MyBloodIsGold, campanie de donare de sange in perioada 5-19 decembrie

Alergatorii sunt chemati din nou sa doneze sange. 321sport, probabil cea mai frumoasa si responsabila comunitate sportiva din Romania, organizeaza in perioada 5-19 decembrie, cea de-a treia editie a campaniei nationale #MyBloodIsGold.

„Donarea de sange face uneori diferenta dintre viata si moarte. Este un gest mic, care poate insemna totul pentru un pacient la nevoie si care are beneficii chiar si pentru sanatatea donatorului. Am spus-o de multe ori! Alergarea nu este un simplu sport, e o directie in care oameni diferiti, cu o pasiune comuna se regasesc, se unesc si contribuie la o lume mai buna. Impactul comunitatilor de running nu se rezuma doar la „a face sport impreuna”, este mult mai mult de atat! Impreuna suntem mai puternici si reusim sa facem bine intr-o tara in care lipsurile sunt la ordinea zilei.” spune Radu Restivan, fondatorul 321sport.

Chemarea la donare este valabila atat pentru alergatori, cat si pentru cei care sustin alergarea. Donarea de sange poate fi facuta de orice persoana majora care indeplineste o serie de conditii impuse de centrele de donare, la orice centru de donare din tara.

Goldye, mascota #MyBloodIsGold

De anul acesta, campania are o mascota, Goldye. Cea mai mare pasiune a ei este sa alerge si sa ajute oamenii.  

La prima vedere, Goldye pare a fi un iepuras, insa, daca privim mai atent, ne dam seama ca, de fapt, ea este o punga de transfuzie. Goldye nu alearga pentru performanta si rezultate, ci pentru a salva vieti. Chiar daca zambetul ei este atat de larg, sufletul sau este gol, la propriu, din cauza numarului scazut de donatori si lipsei constante de sange din spitalele din Romania.

Pentru ca sufletul sau sa nu mai fie gol, e nevoie de cel putin 300 de donatori care sa doneze sange in perioada campaniei #MyBloodIsGold. Asadar, fiecare om care se va inscrie in campanie si va dona sange in intervalul 5-19 decembrie, va simboliza o picatura imaginara de sange, care impreuna cu toate celelalte picaturi (toti ceilalti donatori) din campanie, vor umple „sufletul” mascotei.

Kitul Donatorului

Primii 300 de donatori inscrisi in campanie, care vor face dovada donarii, vor primi gratuit un kit al donatorului #MyBloodIsGold. Pentru a primi acest kit, trebuie trimisa o poza a stickerului aplicat pe carnetul de donator in acest formular: https://bit.ly/KitulDonatorului2022 .

Toate detaliile despre desfasurarea campaniei sunt pe site-ul https://www.mybloodisgold.ro/

#MyBloodIsGold

„Spitalele din Romania se confrunta de multe ori cu o criza cronica de sange, iar asta duce la amanarea multor interventii chirurgicale, cu efect direct asupra sanatatii pacientilor. Noi credem ca sangele donat are valoarea aurului pentru cei aflati la nevoie. Acesta este motivul pentru care actiunile de donare de sange pe care le organizam de cel putin doua ori pe an se numesc #MyBloodIsGold.” spune Radu Restivan.

Prima donare de sange a comunitatii 321sport a fost la cateva zile dupa tragedia de la Colectiv, in noiembrie 2015, cand nevoia de sange din spitale a fost mai mare decat oricand. Incepand de atunci, 321sport a mobilizat sute de alergatori si iubitori de alergare in demersul de a salva vieti.
Anul acesta, pentru al doilea an consecutiv, 321sport duce campania la nivel national, lucrand impreuna cu mai multe comunitati de alergare din Romania, competitii de profil si lideri de opinie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare