INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Boli

# detartraj profesional #periaj profesional #detartraj

Importanta detartrajului si periajului profesional

Mentinerea unei igiene orale adecvate este esentiala pentru un zambet sanatos si pentru prevenirea problemelor stomatologice. Chiar daca respecti recomandarile stomatologului in privinta periajului, asta nu inseamna ca nu trebuie sa mergi constant la control.

 

Mai mult, ai nevoie in mod frecvent de detartraj si periaj profesional. In acest mod, vei putea indeparta tartrul si curata dintii si gingiile corespunzator. Mai mult, medicul va putea aplica tratament pentru parodontoza sau alte tipuri de tratament pentru a preveni aparitia altor probleme pe termen lung.

Ce sunt detartrajul si periajul profesional?

Detartrajul profesional este o procedura stomatologica ce include indepartarea placii si tartrului de pe dinti si sub linia gingiilor. Chiar daca ai o rutina adecvata de periaj acasa, este imposibil sa cureti in totalitate zonele de sub gingii si intre dinti.

Periajul profesional este o procedura care urmeaza imediat dupa detartraj. Acest proces implica folosirea unei perii electrice si a unei paste de dinti profesionale care curata in profunzime dintii. Periajul profesional creste eficienta periajului efectuat acasa.

Beneficiile detartrajului si periajului profesional

Detartrajul si periajul profesional trebuie efectuate in cabinetul stomatologic de catre un medic specialist. Atunci cand ai o problema stomatologica sau porti aparat dentar, medicul va stii exact ce tehnici sa foloseasca pentru a preveni aparitia oricaror complicatii. Iata care sunt beneficiile acestor tratamente pentru dantura ta:

  • Prevenirea afectiunilor gingiilor - cu ajutorul detartrajului si periajului profesional vei indeparta placa bacteriana si tartrul. Acestea sunt responsabile de aparitia inflamatiilor si infectiilor la nivelul gingiilor.
  • Prevenirea aparitiei cariilor - placa bacteriana si tartrul formeaza mediul propice pentru bacterii. Acestea pot conduce la eroziunea smaltului dintilor si la aparitia cariilor. Cu ajutorul detartrajului si periajului profesional, medicul va elimina bacteriile daunatoare acumulate si va preveni aparitia cariilor dentare.
  • Imbunatatirea respiratiei - respiratia urat mirositoare sau halena este de obicei cauzata de aparitia placii bacteriene si a tartrului. Detartrajul si periajul contribuie la eliminarea bacteriilor responsabile pentru respiratia urat mirositoare. Astfel, iti vei simti respiratia mai proaspata si vei evita situatiile stanjenitoare.
  • Imbunatatirea starii generale de sanatate - o igiena orala precara este asociata si cu aparitia unor probleme medicale cronice, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare sau infectiile respiratorii. Prin mentinerea unei igiene orale adecvate, cu ajutorul periajului si a detartrajului profesional, poti reduce in mod semnificativ riscul de aparitie a afectiunilor parodontale si a altor probleme de sanatate.

Care este frecventa periajului si detartrajului profesional?

Frecventa recomandata pentru efectuarea periajului si a detartrajului profesional este stabilita de catre medicul stomatolog in functie de starea ta de sanatate orala. Acesta va analiza problemele actuale si predispozitiile pe care le ai, dupa care iti va indica cat de des trebuie sa efectuezi aceste proceduri.

In general, atunci cand nu exista probleme majore, periajul si detartrajul profesional se efectueaza la fiecare 6 luni. In cazul in care exista o predispozitie la acumularea placii bacteriene sau alte probleme de sanatate, medicul poate recomanda efectuarea acestor curatari mai frecvent.

In concluzie, periajul si detartrajul profesional fac parte dintr-o rutina sanatoasa de ingrijire a cavitatii bucale. Este esential sa urmezi o rutina de ingrijire orala acasa, dar este la fel de important sa efectuezi periodic detartraj si periaj profesional pentru a elimina placa si tartrul. In acest fel, vei putea preveni aparitia cariilor si dezvoltarea unor afectiuni stomatologice serioase.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare