Boli

#iDentify #implant dentar iDentify #implant dentar

Implant dentar Baia Mare. Secretele unui implant de succes

Implantul dentar este astazi un subiect aflat pe buzele tuturor. Baimarenii tin la sanatatea lor, asadar se mentin informati asupra tratamentelor stomatologie moderne.

 

Este importanta alegerea potrivita a unui stomatolog in Baia Mare. Pe baza acestei alegeri se construieste succesul sau insuccesul tratamentului tau de restaurare dentara prin implant.

In aceasta situatie, pe buzele baimarenilor persista o intrebare: Implant dentar Baia Mare?

In ce clinica pot avea incredere pentru un implant de succes?

Ceea ce trebuie lamurit de la bun inceput este in ce anume consta secretul succesului sau.

Rata de succes a implanturilor dentare

Daca te-ai gandit la implanturi dentare, cercetarile tale ti-au spus probabil ca au o rata de succes foarte mare. Este adevarat, rata de succes a acestora variaza de la 93 la 98%, in functie de studiul efectuat.

Si odata ce implanturile dentare sunt la locul lor, ele tind sa ramana acolo – pot rezista chiar o viata. Primul pacient cu implant dentar l-a avut de peste 40 de ani inainte sa moara si chiar si studii mari de 20 de ani arata ca 93% sau mai multe implanturi sunt inca in siguranta.

Deci, care este rata de succes a implanturilor dentare astazi? Rata de succes a implantului dentar este cuprinsa intre 90 si 95%.

Dar aceste studii nu ne spun ca putem considera succesul ca atare. In schimb, exista anumite ingrediente cheie care intra in realizarea unei proceduri de implant dentar de succes.

Secretele succesului unui implant dentar

1. Actiune rapida

Implanturile dentare nu beneficiaza de pe urma unei abordari de expectativa. Odata ce devine clar ca nu veti putea salva un dinte sau daca a fost deja extras, atunci este de dorit sa urmati un tratament de implantologie pentru inlocuirea dintelui pierdut, cat mai curand posibil.

Odata ce dintele a fost indepartat, corpul tau va incepe sa resoarba osul din zona respectiva, fiind considerat neesential. Dar avem nevoie de acel tesut osos pentru a sustine implanturile dentare.

De multe ori putem lucra cu un tesut osos diminuat, dar este mai bine sa nu fim nevoiti. Asadar, trebuie actionat rapid, inainte de actiunea resorbtiei osoase.

2. Sanatate

Odata ce implanturile au fost inserate, organismul tau va incepe sa construiasca os in jurul lor. Acest proces este crucial pentru asigurarea stabilitatii implanturilor, dar, pentru a face acest lucru in mod corespunzator, corpul tau trebuie sa fie sanatos.

Trebuie sa practici o igiena orala buna pentru a mentine sanatatea gingiilor sub control, deoarece o eventuala boala parodontala poate ataca implanturile dentare la fel cum ataca dintii si va eroda osul din jurul implanturilor.

In timp ce locul implantului se vindeca, ar trebui sa te asiguri, de asemenea, ca primesti toate vitaminele si mineralele de care corpul tau are nevoie pentru a construi tesut osos. Vestea buna este ca exista multe optiuni excelente pentru a obtine aceste substante nutritive, indiferent daca urmezi o dieta speciala, cum ar fi vegana sau chiar paleo.

3. Tehnologie

Implanturile dentare beneficiaza din plin de inserarea precisa, ceea ce inseamna ca ar trebui sa selectati o clinica dentara care utilizeaza tomografia computerizata cu fascicul conic (CBCT) pentru a va planifica procedura de implantare.

Aceasta forma de raze X 3D permite stomatologilor sa determine volumul si densitatea exacta a oaselor, astfel incat pozitia de inserare a implantului sa poata fi planificata exact inainte de inceperea interventiei chirurgicale.

Foloseste mai putine radiatii decat scanarile CT traditionale si poate fi concentrata pe regiunea maxilarului pentru a oferi o rezolutie mai buna.

Alte instrumente tehnologice te pot ajuta, de asemenea, precum un laser pentru tesuturi moi care te poate ajuta sa gestionezi sanatatea gingiilor in jurul implantului, pentru a obtine aspectul cel mai natural. Intreaba orice medic dentist pe care il iei in considerare despre tehnologia pe care o foloseste si cum isi va imbunatati sansele de succes.

4. Expertiza si experienta

Dar nimic nu va face o diferenta mai mare in ceea ce priveste rata de succes decat nivelul de calificare a dentistului implantolog. Studiile au aratat ca experienta medicului dentist este cel mai important factor in determinarea ratei de succes, deci fiti foarte pretentiosi privind dentistul pe care il alegeti.

Este importanta pregatirea teoretica a medicului implantolog in domeniul implantologiei dentare, inclusiv orice studii postuniversitare.

Fii atent - nu toate cursurile de formare dentara sunt egale ca valoare. Vrei pe cineva cu mai mult de un curs de weekend in plasarea implantului. Intreaba-i despre experienta lor ca implantologi, inclusiv cat de des plaseaza implanturi.

Nu toti stomatologii insereaza ei insisi implanturi dentare. Nu este nimic in neregula cu delegarea acestei interventii unui specialist in chirurgie dentara, dar asigura-te ca discuti cu medicul dentist care va pune efectiv implanturile.

Brandul iDentify ofera servicii stomatologice moderne in cele doua sedii ale sale din Baia Mare, din str. Progresului nr.2 si bdul. Republicii nr.22 dar si in sediul din Targu Lapus, din str. Tineretului nr. 9-11.

iDentify adopta o abordare de stomatologie moderna a implanturilor dentare, ceea ce inseamna ca, prin implanturi, ofera restaurari care ajuta la echilibrarea sistemului maxilarului.

5. Intretinere

In cele din urma, trebuie sa incepi procedura de implantologie dentara.

Implanturile dentare sunt un angajament pe viata si trebuie sa fii pregatit sa ai grija de ele. Din fericire, cerintele pentru ingrijirea implanturilor dentare nu sunt deloc exagerate. Prima conditie este sa mergi la toate consulturile stomatologice regulate. Poti sa le faci mai frecvent, daca ai probleme sanatate orala, sau daca medicul dentist le solicita. In cele din urma, periaza-te de cel putin de doua ori pe zi si utilizeaza ata dentara in fiecare zi, pentru a-ti proteja implanturile.

Daca esti pregatit pentru un tratament de stomatologie avansata, specialistii clinicii iDentify sunt pregatiti sa te ajute. Poti beneficia de implant dentar Baia Mare, cu tehnologii performante si maxim de succes.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare