Boli

#igiena intima #tampoane #menstruatie

Igiena intima sustenabila: cum ne putem schimba obiceiurile astfel incat sa protejam mediul

Enroush, brand 100% romanesc, isi propune nu doar sa reinventeze si sa sustina obiceiurile menstruale sanatoase ale femelilor, astfel incat sa asigure sanatatea generala a organismului, aflata in stransa concordanta cu igiena intima potrivita, dar si sa protejeze natura prin limitarea consumului de plastic.

 

Din acest punct de vedere, optarea pentru tampoane bumbac este mult mai sanatoasa: nu doar ca bumbacul este un material natural organic, prietenos cu pielea sensibila, dar impactul negativ asupra mediului inconjurator este mult limitat.

Din pacate, nu exista transparenta in ceea ce priveste produsele pentru menstruatie utilizate in mod conventional. Deseori, acestea contin inalbitori, clor si alte substante care pot dauna sanatatii zonei intime, implicit functionalitatii sistemului reproducator. Este absolut necesara o schimbare in aceasta directie, nu numai in ceea ce priveste calitatea produselor utilizate pentru menstruatie, ci si in ceea ce priveste educatia asupra acestui proces fiziologic absolut normal. Fie ca vorbim despre infectie cu HPV, utilizarea anticonceptionalelor, relatiile intime protejate si utilizarea unor produse de calitate tin de educatie si constientizarea impactului pe care aceste schimbari mici le pot avea asupra femeilor.

Sustenabilitatea, de altfel, ar trebui sa descrie comportamentul fiecaruia dintre noi. Poluarea cu plastic reprezinta una dintre principalele probleme cu care se confrunta societatea din ziua de astazi. Din acest punct de vedere, este vital sa limitam, pe cat este posibil, consumul de plastic si alti derivati ai acestuia. Alegerea produselor realizate din materiale naturale, biodegradabile, al caror proces de productie este in conformitate cu etica protejarii mediului inconjurator, ar trebui sa nu fie doar o optiune, ci o parte integranta din viata oricarei persoane.

Mai mult decat oricand, este nevoie ca intre om si natura sa existe un echilibru optim. Natura are grija de noi, iar noi ar trebui sa avem grija de aceasta. Este vorba despre o relatie de simbioza, nicidecum de parazitism: nu trebuie sa epuizam resursele naturii, fara a le da macar timpul ca sa se regenereze. Mai mult decat atat, abordand un comportament bazat pe consum exacerbat, ajungem sa cheltuim mai mult decat este absolut necesar.

Asadar, primul pas spre adoptarea unui stil de viata sustenabil este reprezentat de educatie. Vorbim despre o forma generalista de educatie, in toate domeniile: biologie, sociologie si igiena. Cand ne dam seama cat de importanta este igiena sustenabila, atunci vom realiza si impactul pe care industria il are asupra mediului inconjurator. Enroush isi propune sa vorbeasca, fara perdea, despre toate aceste tabuuri care se invart in jurul conceputul de menstruatie: care sunt cele mai potrivite absorbante, situatiile de sangerari intre menstruatii, de dureri de ovare si cum sa abordezi optim aceasta perioada avand grija sa protejezi, in acelasi timp, mediul.

Asigurarea unui circuit ecologic, sustenabil, de productie-consum, utilizand produse realizate din materiale naturale, biodegradabile, cu impact minim asupra mediului inconjurator, este absolut esentiala pentru a face un prim pas catre protejarea naturii si sustenabilitate. Plasticul, spre exemplu, are nevoie de aproximativ 100 de ani pentru a se degrada in natura, pe cand materialele naturale se descompun rapid, fara a se infiltra in sol si apoi mai departe in circuitul apei.

FOTO: enroush.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare