Boli

#hiperglicemie #glicemie #glucoza sange #hiperglicemie simptome

Hiperglicemia: simptome

Hiperglicemia este un termen care indica faptul ca in sangele nostru exista o cantitate prea mare glucoza. Aceasta situatie apare in momentul in care organismul nu are suficienta insulina sau are de ajuns, insa nu o poate utiliza asa cum trebuie.

In momentul in care nivelul glucozei depaseste concentratia de 120 de mg la 100 de ml de sange, apare starea de .

In general hiperglicemia se manifesta prin accentuarea senzatiei de sete, foame, urinari frecvente, oboseala si chiar .
 

De ce apare hiperglicemia


In mod obisnuit hiperglicemia apare atunci cand organismul are un aport insuficient de insulina, atunci cand se fac excese alimentare, cand exista o boala suprapusa diabetului sau cand se neglijeaza activitatea fizica. Starile de hiperglicemie apar in mod frecvent dupa mese, mai ales daca acestea au continut foarte multe glucide, iar pancreasul nu mai poate produce insulina suficienta.

O alta cauza a hiperglicemiei este prezenta in exces a unor hormoni hiperglicemianti. Chiar si stresul sau certurile din familie (sau dintr-o relatie) pot reprezenta cauze importante ale aparitiei hiperglicemiei.
 

Cele mai frecvente simptome ale hiperglicemiei sunt:

 

Cum se trateaza hiperglicemia


In general tratamentul pentru hiperglicemie consta in administrarea zilnica a unor doze de insulina, insa acest tratament se aplica doar la recomandarea medicului, ca urmare a rezultatelor analizelor de sange. In acelasi timp este recomandat ca in perioada de tratament (dar si in afara acesteia) sa se consume infuzii sau dedocturi indulcite cu zaharina sau ciclamat. Pentru rezultate eficiente tratamentul trebuie sa dureze cel putin o luna de zile.
 

Cum sa previi aparitia hiperglicemiei


Pentru a preveni aparitia hiperglicemiei este recomandat sa bei zilnic suc de castraveti cu suc de lamaie si putina apa, dar si infuzie de urzica. Gelul si bauturile din aloe vera sunt si ele foarte benefice in acest caz, la fel ca si sucul de varza murata .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare