Boli

#herpes genital # virusul herpesului genital # tratament herpes genital # herpes genital femei

Herpesul genital, un pericol mai mare pentru femei

Herpesul genital, o boala pe care o porti cu tine intreaga viata odata ce o contactezi, se manifesta intr-o forma mai severa in cazul femeilor.

Virusul herpesului genital se transmite prin contactul intim, mai exact prin schimbul de saliva, sperma,lichid cervical sau vezicular patruns in organism prin rani deschise.

Eczemele dureroase si basicile cauzate de periculosul virus afecteaza intr-o masura agravata reprezentantele sexului frumos. Explicatia o regasesti in randurile de mai jos.
 

Herpesul genital la femei


Femeile prezinta un risc cu patru ori mai mare de a se infecta cu herpesul genital in comparatie cu barbatii, pentru ca zona intima a acestora are o suprafata mai mare de celule mucoide secretante.

In plus, ciclul menstrual determina fluctuatii hormonale care slabesc sistemul imunitar, fapt ce favorizeaza contactarea virusului “ herpes simplex”.
 

Simptome
 

Prima eruptie a herpesului genital la femei este mai dureroasa si dureaza mai mult decat cele recidivante. Leziunile pot aparea oriunde in zona genitala, incluzand vulva, interiorul vaginului, cervixul si uretra sau se pot extinde pe coapse si pe fese.

In plus, ganglionii limfatici din pantecul femeii se pot umfla, iar urinarile devin dureroase, cu senzatie de arsura. In 10% din cazuri, se poate declansa meningita.

Pentru a nu confunda simptomele herpesului genital cu alte afectiuni precum candidoza sau cercivita, se impune efectuarea unui set complet de analize.
 

Tratament


Ingrijirile antiseptice locale sunt suficiente pentru uscarea leziunilor minime insa pentru a preveni recidivele (in special cele genitale si cele anorectale) se prescrie un tratament antiviral cu aciclovir , un agent deosebit de activ fata de virusurile herpes simplex de tip I si II si varicella zoster.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare