Boli

#explicatii medici #gripa #raceala

Gripa sau raceala? Cum faci diferenta intre cele doua? Explicatiile medicilor

Gripa si raceala sunt adesea confundate. Ambele sunt infectii ale cailor respiratorii, dau simptome asemanatoare, insa sunt cauzate de virusuri diferite. 

 

Cu toate acestea, cele doua pot fi usor de diferentiat, spun medicii.  

”Simptomele sunt comune, dar e usor sa ne dam seama daca avem gripa. Avem (n.r. – in cazul gripei) o stare generala modificata brusc, cu dureri musculare si articulare importante, cu dureri de cap, o senzatie ca si cum ai fost batut.

Ceea ce nu se intampla in viroze si nici la Covid. Gripa apare repede, in mai putin de 24 de ore de cand intram in contact cu un bolnav, pana la 2-3 zile. Durata bolii poate fi si de peste o saptamana.

Indiferent daca avem gripa sau viroza primul lucru pe care il facem este sa ne izolam. Este o regula de baza. Si apoi ne testam, nu doar pentru Covid, ci si pentru gripa” a explicat medicul infectionist Adrian Marinescu potrivit antena3.ro.

Cresterea imunitatii ajuta la prevenirea imbolnavirilor

Cresterea imunitatii in sezonul rece ajuta la prevenirea imbolnavirilor. De asemenea, vaccinarea impotriva gripei este eficienta pentru a reduce semnificativ simptomele acesteia sau chiar pentru a preveni imbolnavirea. 

“Vaccinarea ne ajuta sa prevenim gripa. Avem nevoie de 10-14 zile pentru ca vaccinul sa aiba efect maxim. Imunitatea nu creste daca apasam pe un buton.

Tot ce facem zilnic ajuta, un complex de vitamine ar putea sa ne ajute. Niciun medicament si nici antibioticul nu ne scapa de gripa” a adaugat dr Adrian Marinescu pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului