Boli

#geluri uv #unghii #unghii false #riscuri unghii false

Geluri UV - riscuri pentru sanatate

Unghiile realizate pe baza de geluri UV sunt foarte frumoase si se potrivesc femeilor care isi doresc unghii lungi si ingrijite, dar mai ales celor care nu au unghiile suficient de puternice si rezistente. Desi la nivel estetic gelurile UV au nenumarate avantaje, acestea pot provoca o serie de probleme de sanatate daca nu sunt aplicate de un specialist profesionist.

De asemenea, studiile au demonstrat ca substantele din orice tip de geluri UV se fac vinovate de anumite afectiuni, atat la nivelul unghiilor, cat si la nivelul intregului organism.
 

Geluri UV si unghii naturale


Folosirea gelurilor UV la manichiura nu mai permite unghiei naturale sa respire. Dupa eliminarea gelului UV unghiile tale vor deveni foarte sensibile, mai ales daca manichiurista pileste prea mult stratul de gel si intra in unghia naturala.

Multe persoane care au avut unghii pe baza de geluri UV s-au plans de faptul ca dupa eliminarea acestora, zona unghiei era foarte sensibila si apareau dureri chiar si la cea mai mica atingere.

Pentru a evita aceasta problema se recomanda ca manichiurista sa nu pileasca un strat prea gros din unghie si sa foloseasca pila clasica, nu electrica.
 

Reactii alergice la geluri UV


Daca o clienta este sensibila la unul dintre ingredientele din geluri UV, pot sa apara reactii alergice destul de puternice, incepand de la mancarimi si usturimi, pana la dureri greu de suportat. Este adevarat ca aceste cazuri sunt izolate, dar totusi exista acest risc.

Din pacate, nici clienta si nici manichiurista nu au de unde sa stie daca exista o reactie alergica pana in momentul in care se utileaza geluri UV.
 

Lampa UV, responsabila de cancer


Asociatia Americana de Medicina sustine ca a crescut numarul de cazuri de cancer de piele din momentul in care femeile folosesc tot mai mult geluri UV, dar mai ales lampa UV. Aceasta din urma este responsabila de aparitia melanomului datorita frecventei cu care femeile se expun la razele lampei cu ultraviolete. Razele UV penetreaza nu doar gelul, ci si pielea si o expune pe aceasta unor pericole mari de imbolnavire.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului