Boli

#oua #galbenus #albus de ou #boli de inima #boli cardiovasculare #colesterol

Galbenusul de ou, mai nociv decat mancarea de la fast-food

Un singur galbenus de ou are mai mult colesterol decat un burgher care contine sunca, diverse sosuri si  branza topita, dezvaluie specialistii de la Centrul de Cercetare din Londra.


Mai exact, oamenii de stiinta au descoperit ca un singur galbenus de ou contine aproximativ 250 miligrame de colesterol, in timp de produsele de la fast-food contin in jur de 150 de miligrame la 100 de grame. Luate prin comparatie, rezultatele sunt cu adevarat ingrijoratoare, avand in vedere ca oamenii consuma in mod frecvent oua.


Un ou consumat zilnic, dubleaza riscul aparitie bolilor cardiovasculare , motiv pentru care cercetatorii sustin ca persoanele care au predispozitie genetica la afectiuni cardiovasculare , ar trebui sa evite galbenusul.


Totusi, galbenusul de ou contine o serie de vitamine si minerale utile, cum ar fi: calciu, magneziu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, seleniu, folati, vitaminele A, B6, B12, D, E si K. Pe langa acestea, galbenusul contine o serie de amino-acizi.


Pe de cealalta parte, albusul este un aliment cu un continut ridicat de proteine,  fara sa contina prea multe grasimi, ceea ce il face sa ramana in continuare pe lista  mancarurilor sanatoase.


Per total, oul este un produs care aduce beneficii organismului. Iata cateva dintre ele:


Imbunataeste vederea.
Un studiu recent a demonstrat ca persoanele care consuma un ou pe zi, sunt mai ferite de cataracta datorita continutului de luteina. In acelasi timp, aceste persoane sunt mai protejate impotriva petelor galbene care apar de-a lungul timpului la nivelul globului ocular.


Ajuta la functionarea creierului. Galbenusul de ou contine aproximativ 300 miligrame de colina, adica un nutrient foarte important care mentine sanatatea sistemului nervos, a celui cardiovascular si a creierului.


Reduce riscul de cancer la san. Un studiu recent a descoperit ca femeile care consuma 6 oua pe saptamana, sunt mai ferite de cancer cu pana la 44% fata de cele care nu mananca oua.


Infrumuseteaza parul si unghiile.
Datorita continutului ridicat de sulf, vitamine si minerale, ouale ajuta la cresterea rapida a parului si a unghiilor.


Ouale contin vitamina D, un ingredient necesar mai ales in sezonul rece, pentru mentinerea optimismului la cote maxime, dar si pentru fixarea calciului in organism.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare